Entrevista a Laia Rosa, exalumna de l’escola i jugadora de Korfbal

Entrevista a Laia Rosa, exalumna de l'escola i jugadora de Korfbal

Entrevista a Laia Rosa, exalumna de l’escola i jugadora de Korfbal

 

Amb motiu del 25è aniversari de l’escola Agustí Bartra de Terrassa, hem entrevistat a diferents antics alumnes que mantenen una vinculació important amb el món de l’esport.

Entre quins anys vas estar a l’escola? Quants anys tens? Vaig estar des de P3 fins a 6è, ara tinc 17 anys.

Quins records tens de la teva estada al CEIP Agustí Bartra? Tinc molts bons records, em vaig emportar moltes amistats i bones relacions amb alguns professors.

Quin esport practiques actualment? A on? De quin club ets? Com vas conèixer aquest esport, ja que és bastant minoritari. Actualment jugo a Korfbal al C.K. Vallparadís un equip d’aquí Terrassa. Vaig començar a jugar fa 5 anys al KECA un equip de l’esplai de Ca n’Anglada, ja que portava des de petita anant.

Per quina raó creus que aquest esport no és gaire conegut encara? Crec que ara per ara no és tan conegut com hauria de ser-ho perquè la societat en general no ha posat de part seva, i comptant que la selecció catalana de Korfbal està reconeguda mundialment i també que sembla que no importen els valors que pot aportar aquest joc. A Holanda, una societat més avançada que la nostra, ja fa uns 100 anys que es juga fins i tot hi ha jugadors que es podria dir que només es dediquen a jugar a Korfbal. Poc a poc s’està donant a conèixer i penso que entre tots podem fer que es jugui molt més del que es juga ara, ja que és un esport on juguem noies i nois junts i és tan important una noia com un noi. Ara ja comencen a haver-hi més equips de més categories, crec que s’està fent una bona feina (tard, però s’està fent).

Per què practiques esport? Què t’aporta a la teva vida? L’esport per a mi és una de les “prioritats”, jo no sabria què fer sense poder fer una mica d’esport cada 2 dies… Faig tot el possible per no perdre’m cap entrenament ni cap partit. M’aporta moltes coses, alegries, nervis, moltes sensacions… l’esport et fa madurar com a persona, crec jo.

Vas practicat altres esports abans d’aquest. Quins? Per quin motiu et vas decidir finalment pel Korfbal? Abans havia jugat a bàsquet al col·legi i fins i tot part de 1r de l’ESO, però al final em vaig decidir per provar el Korfbal.

Com vas començar a practicar el teu esport? A quina edat? Vaig començar a practicar el Korfbal als 12 anys

Tens bones amistats dins del món del Korfbal? Sí, moltes la majoria estan en el món korfbaler.

Entrevista a Laia Rosa, exalumna de l'escola i jugadora de Korfbal

Quan venies a l’escola sovint tenies mal als genolls. Suposo que quan vas parar de créixer ja van acabar. Has tingut alguna lesió important fins ara? No era un problema de creixement, sinó que tenia artritis reumatoide … I vaig deixar bastant temps de jugar a bàsquet per culpa d’aquest mal, vaig començar amb el Korfbal i amb alguna infiltració i amb alguns tractaments he anat tirant, però ara ja es podria dir que ja “no la tinc”.

Segueixes algun tipus de dieta o alimentació especial per millorar el teu rendiment? No, cap

Quantes hores diàries o dies a la setmana dediques a entrenar? Se’t va molt dur? Entreno els dimarts i els divendres unes 2 hores més o menys cada dia, però quan entreno amb la selecció si que se’m fa una mica dur perquè s’entrena molt i són entrenaments bastants forts.

Et costa combinar la pràctica del Korfbal amb altres aficions o dedicacions com sortir amb els amics i amigues, estudiar, la família, etc? Has de fer molts sacrificis? No, cap. Sempre hi ha temps per tot, però sí que algun cop doncs he hagut de deixar de fer una cosa per anar a jugar a Korfbal, o m’he hagut de quedar fins a més tard per haver hagut d’anar a entrenar.

En els teus estudis t’han facilitat les coses per tal de poder compaginar-ho tot o no? Sí, per exemple els dos cops que he anat amb la selecció a jugar el mundial els profes no han tingut cap problema en avançar-me un examen si calia.

Quines han estat les competicions i campionats més importants en els que has participat fins ara? Amb quins resultats? Quines són les properes competicions que estàs preparant? Vaig ser internacional amb la selecció catalana de Korfbal als mundials del 2006 com a sots-16 i al 2007 com a sots-19.
Campiona de la Copa Catalana 2005 amb el K.E.C.A (júnior).
Campiona de la Copa Catalana 2007 amb el C.K. Vallparadís.
Premi a la millor progressió de la temporada 2006-2007.
I segona posició al Torneig Internacional Europa Shield amb el C.K. Vallparadís .

Fins on t’agradaria arribar dins del món del Korfbal? Quines metes t’has fixat? M’agradaria arribar a ser jugadora de la Selecció catalana absoluta. Arribar a estar en totes les seleccions a les que pugui participar.

Ha estat emocionant poder participar amb la selecció a competicions internacionals? Sí, molt perquè aprens molt, viatges, coneixes a gent, comparteixes moltes emocions…

Entrevista a Laia Rosa, exalumna de l'escola i jugadora de Korfbal

En algun moment t’has plantejat deixar-ho? Mai.

En la teva vida personal t’agradaria dedicar-te a alguna tasca relacionada amb l’esport: ciències de l’esport, entrenadora, etc? Sóc entrenadora d’un equip de l’IES Can Jofresa i sóc àrbitre, però no m’he plantejat fer cap altra tasca relacionada.

Ens recomanaries que practiquéssim algun esport, encara que no sigui a tan alt nivell com tu? Per quina raó? Sí que ho faria. Per exemple recomanaria fer Korfbal ja que es un esport mixt i d’equip, i no cal tenir unes condicions especials, ni cap nivell alt.

Moltes gràcies, Laia, esperem que et segueixi anant igual de bé fins ara i que aconsegueixis els teus objectius.

També us pot interessar