Ens iniciem al rugbi adaptat

Ens iniciem al rugbi adaptat
Font: mouelcos.cat

Ens iniciem al rugbi adaptat

Durant el segon trimestre del curs hem estat aprenent a jugar a rugbi amb algunes modificacions a la normativa oficial per motius de seguretat i per facilitar la participació de tothom i la fluïdesa del joc. Hem anomenat a aquesta activitat “Ens iniciem al rugbi adaptat”.

Aquests són els conceptes, les normes i situacions de joc que hem après i practicat.

  • Breu història i orígen del rugbi
  • Marca o assaig. Plantar la pilota darrera la línia de fons de l’equip contrari. Val 5 punts.
  • Transformació. Xutar la pilota entre els dos pals. Val 2 punts.
  • Placatge. Tocar al jugador/a de l’altre equip que té la pilota.
  • Passada enrera
  • Melée. Tres jugadors/es de cada equip s’agafen per l’espatlla, es posen cara a cara i tracten de tirar enrere amb els peus la pilota que l’àrbitre fa rodar pel terra. Es fa quan s’ha produït una falta.
  • Touche. Tres jugadors/es de cada equip es posen fent una filera cara a cara i tracten de tirar enrere amb les mans la pilota que l’àrbitre tira a l’aire. Es fa quan la pilota o un jugador surt fora del camp.
  • Posada en joc de la pilota. Xutar la pilota a l’inici del joc o quan un equip ha fet un assaig per tal que l’altre equip comenci una jugada d’atac.

Després d’haver dedicat unes sessions de classe d’educació física, com a cloenda d’aquesta unitat de programació, i en el marc de les activitats de la setmana cultural i esportiva de l’escola, hem anat a practicar aquest esport al camp de gespa de les pistes d’atletisme de Can Jofresa. La gespa no es trobava en gaire bones condicions, però allà hem pogut jugar en un espai de joc molt més gran.

Instruments d’avaluació

Graella de coavaluació

Per tal d’avaluar aquesta activitat hem utilitzat aquesta graella de coavaluació en què hem pogut avaluar la participació, el coneixement i el respecte de les normes i també dels companys/es, l’esforç i una reflexió sobre el que fem bé i el que podem millorar.

Ens iniciem al rugbi adaptat

Font: mouelcos.cat

Document descarregable i editable

 

Formulari autocorrectiu individual

També hem demanat a l’alumnat que respongui aquest formulari autocorrectiu per tal que demostri el coneixement de les normes que hem aplicat en la nostra proposta de rugbi adaptat. Cliqueu damunt la imatge per veure-la més gran.

Ens iniciem al rugbi adaptat

Font: mouelcos.cat

 

Cliqueu damunt la imatge per veure les fotografies d’aquesta activitat.

Ens iniciem al rugbi adaptat

Font: mouelcos.cat

 

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *