App del Bicing

App del Bicing
Font: Google Play

App del Bicing

El servei de transport públic de bicicletes de la ciutat de Barcelona, disposa d’una aplicació per a mòbils.

Aquesta app del Bicing introdueix com a novetat entre d’altres aspectes el concepte de gamificació per tal de promoure conductes saludables i sostenibles i fomentar la pràctica d’activitat física de manera habitual.

De quina manera? Avalua la sostenibilitat dels desplaçaments i quantifica tres paràmetres del viatge en funció del pes i l’edat de l’usuari: grams de CO2 estalviats, calories cremades i nivell de felicitat obtingut, que equival al nivell d’endorfines alliberades després de fer una activitat saludable. Per cada viatge, segons aquestes variables, i en funció de la seva tipologia (pujada o baixada, més llarg o més curt, etc.) el joc dona un màxim de punts mensuals a cada jugador. Aquests punts es poden bescanviar per regals com ara accessoris per a la bicicleta, abonaments, etc.

L’aplicació també ofereix informació sobre quin ha estat l’últim ancoratge de cada dia, el que permet verificar la correcta devolució de la bicicleta. Per fomentar el correcte ús del servei, també proporciona punts addicionals quan es consulta aquesta informació. També es poden consultar les estadístiques completes de la nostra activitat en qualsevol moment a través de la pròpia aplicació.

L’app té diferents nivells. Al nivell I, el servei de Bicing proposa diferents reptes que fan guanyar punts extres, com per exemple, aconseguir estalviar un nivell determinat de grams de CO2. Aquests reptes no tenen un límit de temps establert. Al nivell II s’introdueix al joc un factor competitiu amb altres usuaris.

Un cop descarregada l’aplicació, començar a jugar és molt fàcil, només cal seguir aquests tres passos:

  • Fer clic al botó vermell d’iniciar sessió
  • Introduir el mateix usuari i contrasenya que es fa servir per entrar a la zona d’abonats del web
  • Introduir un nom i el pes

A més l’aplicació també proporciona un llistat d’estacions, el mapa que les situa i indica la disponibilitat de bicis i ancoratges,  la possibilitat de marcar estaciones preferides i des del juliol de 2016 també incorpora el ViaBicing, un servei de creació de rutes.

Aquesta darrera novetat és molt interessant, ja que permet calcular en el mapa de l’aplicació la millor ruta per anar d’un punt a un altre de la ciutat amb Bicing marcant els carrers per on s’ha d’anar, la situació en cada moment i el punt de destí. A més, també fa un càlcul estimat del temps que es pot trigar en fer tot el recorregut,

Es pot triar entre tres tipologies de rutes:

  • La ruta òptima, la més ràpida entre origen i destí
  • La ruta plana, aquella que té menys pendent entre origen i destí
  • La ruta amigable, que inclou el màxim número de carrils bici, vies ciclables o vies 30 possibles

Un cop creada la ruta els trams poden ser de diferents colors: gris per al tram que s’ha de fer caminant; vermell per al trams en bicicleta, i verd si el tram es correspon amb un carril bici, una via ciclable o una via 30.

L’aplicació està disponible per a Android i iOS.

App del Bicing

Font: www.ara.cat

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *