Alguns consells per promoure l’activitat física en noies

Alguns consells per promoure l'activitat física en noies
Font: http://ucec.cat/carpeta12/noticies/Guia_PAFIC_CSD_2012_cat.pdf

Alguns consells per promoure l’activitat física en noies

Alguns consells per promoure l’activitat física en noies. Des del Consell Català de l’Esport s’ha publicat en català la guia PAFiC amb alguns consells per promoure l’activitat física en noies.

Aquesta  guia PAFiC és el resultat del treball sobre estereotips de gènere i activitat física als centres escolars d’educació primària i secundària, que va ser feta pel Grup d’investigació estudis de gènere en l’activitat física i l’esport de la Universitat Complutense de Madrid amb el finançament de l’Instituto de la mujer del Ministerio de Igualdad.

La guia PAFiC es planteja amb els següents objectius:

  • Incrementar la participació de les noies en l’educació física escolar i en la pràctica d’activitat física i esportiva.
  • Promoure la igualtat d’oportunitats en la pràctica d’activitats físiques i esportives fetes pels nois i noies joves, eliminant els estereotips de gènere existents.
  • Promoure la transmissió de valors i actituds d’equitat en l’educació física escolar i l’activitat física i l’esport.

L’estudi va constatar que encara persisteixen molts dels estereotips de gènere tradicionals associats a aquest àmbit:

  • L’interès de les noies per l’educació física és menor que l’interès dels nois en tots els nivells educatius estudiats.
  • La quantitat d’activitat física que fan les noies és inferior i de menor intensitat.
  • El percentatge de noies estudiades que compleix alguna de les recomanacions actuals sobre la pràctica d’activitat física en aquestes edats és inferior a la dels nois.
  • Les noies mostren menor nivell d’habilitat motriu que els nois.
  • El gènere continua condicionant les experiències motrius de l’alumnat i reforçant els estereotips tradicionals en relació amb el tipus d’activitat física que resulta més apropiada a uns i altres.
  • Les noies perceben tenir un menor suport social per a la pràctica d’activitat física i esportiva.

La guia PAFiC ofereix una sèrie de propostes per a la intervenció educativa en els centres escolars per tractar de donar resposta a aquesta problemàtica i també per a què el professorat d’educació física pugui promoure al seu centre i des de diferents àmbits d’actuació (professorat, alumnat, equips directius i famílies) la igualtat d’oportunitats entre noies i nois i la transmissió de valors i actituds igualitàries en l’educació física escolar i l’activitat fisicoesportiva.

Podeu descarregar la guia PAFiC des d’aquí. Cliqueu damunt el títol i Download.

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *