Activilandia. Recurs TIC per treballar hàbits saludables

Activilandia. Recurs TIC per treballar hàbits saludables

Activilandia. Recurs TIC per treballar hàbits saludables

Activilandia (http://www.activilandia.aecosan.msssi.gob.es/) és un recurs en línia que ens pot ser d’utilitat per tal d’assolir les competències de l’àmbit d’hàbits saludables i de desenvolupar continguts relacionats amb el bloc d’activitat física i salut.

Es tracta d’una espècie de parc temàtic virtual que té com a objectiu sensibilitzar i informar sobre com poder adquirir certs hàbits saludables per poder prevenir el sobrepès i l’obesitat infantil i contribuir a que els nens i les famílies amb nens, modifiquin alguns hàbits i adoptin estils de vida més saludables:

 •     Promoure una alimentació saludable, variada, amb menys calories i equilibrada.
 •     Reduir el sedentarisme fomentant la pràctica d’activitat física habitual o regular.
 •     Promocionar la salut i prevenir el sobrepès i l’obesitat.

Aquest recurs està dirigit als nens d’entre 6 i 12 anys, els seus pares o tutors i tots els membres de la comunitat educativa. Es tracta d’una plataforma virtual que combina continguts lúdics i educatius en formats audiovisuals: jocs digitals, vídeos, música, descàrregues, animacions 2D i 3D, concursos …

És accessible a través d’internet i està enfocat a informar, i motivar canvis en l’alimentació, en la pràctica d’activitat física, així com en altres hàbits (higiene, son adequat …), per adquirir nous comportaments , més saludables, en la vida diària dels usuaris a través d’informació i consells per fer una alimentació variada i equilibrada, jocs i activitats en família, a l’escola, al parc amb amics, esports, ball, etc.

Activilandia conté 10 atraccions temàtiques. Totes les atraccions segueixen una mateixa estructura, incloent cadascuna d’elles una locució d’introducció a la secció, un vídeo didàctic explicatiu de cadascuna de les temàtiques, un joc interactiu i un PDF descarregable amb contingut lúdic i didàctic útil per a nens, pares i educadors.

 • Imaginatorium. És una cúpula de cinema 3D dedicada a la ment i la imaginació. Inclou el joc “El meu còmic d’Aventures” per donar curs a la imaginació i la creativitat creant fàcilment un emocionant i divertit còmic en què ser el protagonista d’aventures.
 • Emoció al límit. És una muntanya russa dedicada a les emocions i a la resolució de conflictes. Inclou el joc de “Els 7 Pics” en el qual es juga amb 7 emocions a través d’una muntanya russa en què has d’aprendre a alliberar, ordenar i treure profit d’aquestes emocions.
 • La màquina de bategar. És una gran sínia amb un cor al centre dedicada al cor i al sistema circulatori. Inclou el “Trivia La Màquina de bategar” que és un emocionant joc de preguntes contrarellotge sobre alimentació, hàbits saludables, el cor i el sistema circulatori.
 • Força i poder: És un volcà a punt d’entrar en erupció dedicat als músculs, els ossos, les articulacions. Inclou un “Desafiament Volcànic” en el qual s’escala un enorme volcà 5 minuts abans que entri en erupció.
 • Missió famílies. És un parc multiactivitat l’aire lliure (jardins, gronxadors, jocs) dedicat a suggerir activitats per a realitzar en família.
 • Diverdeportes. És una zona poliesportiva (estadi, pistes de tennis, camps d’esport, gimnasos, pavelló) dedicada al món de l’esport i de l’activitat física. En aquesta atracció el protagonista és Sportacus de Lazy Town que ensenyarà a fer esport i altres secrets a través d’una galeria de vídeos.
 • Els requetebuenos. És una zona d’hostaleria, restauració, cuines, pícnic, hort, berenador … típica dels parcs d’atraccions i que està dedicada al món de l’alimentació, nutrició, dieta equilibrada … En aquesta atracció el protagonista és Pablo Fantàstic, el cuiner de Lazy Town, que ens ensenyarà a cuinar amb els seus millors trucs i les seves receptes. Inclou el joc “Escola de cuina de Pablo Fantàstic” en la qual s’aprèn a menjar i a cuinar.
 • Escenari Activilandia. És un auditori a l’aire lliure amb un gran escenari central dedicat a la música i el ball i en el qual es presenten els xous o espectacles de les “estrelles” que visiten Activilandia. L’estrella convidada d’Activilandia és Stephanie de Lazy Town. Inclou el “Karaeoke de Stephanie” mitjançant el qual es pot cantar, ballar i seguir la coreografia alhora que ens presenta l’artista convidada a l’escenari.
 • Torre centenària. És una gran torre de comunicacions futurista dedicada al creixement equilibrat, longevitat, tenir cura de “la màquina” per arribar molt alt i molt lluny … Inclou una “Càmera del Temps” a través de la qual l’usuari pot viatjar al futur i veure l’aspecte que tindrà quan compleixi 100 anys.
 • Observatori. És una estació i un tren que recorre tot el parc dedicat a facilitar informació, justificació i descripció de la utilitat i els avantatges d’Activilandia a pares i docents.
 • Cinema d’acció. És una gran sala de cinema que conté vídeos d’activitats lúdiques i esportives de tot tipus adequats pel seu caràcter motivador i inspirador.
 • Parc de jocs a l’aire lliure. Jocs infantils tradicionals: Es tracta de 2 documents en format PDF descarregables amb 20 jocs tradicionals cadascun.
 • Laboratori. És on es creen i es plantegen les atraccions, jocs i propostes d’Activilandia i es regeix per dos decàlegs, el primer d’idees genials (les que cal potenciar) el segon d’idees garrafals (les que cal evitar), són les lleis d’Activilandia.
 • El passaport Activilandia. Opcionalment l’accés dels menors a Activilandia pot estar associat a un registre bàsic, que els donarà accés al seu passaport Virtual d’Activilandia, de manera que cada vegada que es visita per primera vegada una àrea temàtica, el passaport d’Activilandia rep automàticament un segell acreditatiu.

 

Recursos en format PDF per descarregar

http://www.activilandia.aecosan.msssi.gob.es/plancolegios/

https://app.box.com/s/4u4ha5n9vrd9duc8up3wkecevclw9saq

 

També us pot interessar

1 resposta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *