Activitat física i salut

Activitat física i salut

Activitat física i salut

 

Per mantenir la salut són necessaris trenta minuts d’activitat física moderada cinc dies per setmana. El sedentarisme augmenta el risc de patir diverses malalties.

L’activitat física juntament amb una alimentació sana i equilibrada ens ajuda a prevenir malalties i tenir una bona salut.

Activitat física: és qualsevol moviment corporal, produït per la musculatura esquelètica, que té com a resultat una despesa energètica per sobre del metabolisme basal.
Exercici físic: és l’activitat física planificada, estructurada i repetitiva que té per objectiu la millora o manteniment d’un o més components de la forma física.
Forma física: és el nivell d’energia i vitalitat que permet a les persones dur a terme les tasques diàries habituals, gaudir del temps lliure actiu i afrontar les emergències imprevistes sense fatiga excessiva, tot experimentant plenament la joia de viure.

No hi ha un tipus d’activitat física idoni per a tothom, cadascú pot trobar el que més s’adapti a les seves necessitats. En alguns casos fent activitats esportives; en altres sumar diverses activitats de la vida diària. El més important és la constància i la regularitat, per garantir una bona forma física.

piramide

https://www.youtube.com/watch?v=zVRsUg2Z6dM

https://www.youtube.com/watch?v=HKzY0vXlhnQ


Qüestionari sobre la salut

https://web.archive.org/web/20110322205121/http://intercentres.edu.gva.es/cpvergedelfonament/educacionfisica/Hot%20potatoes%20ejercicios/salud.htm

 

Educació per a la salut. Edu365.cat

http://www.edu365.cat/primaria/salut1/index.htm

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *