Repte de resistència col·laboratiu de 6è

Repte de resistència col·laboratiu de 6è
Font: mouelcos.cat

Repte de resistència col·laboratiu de 6è

Amb motiu del campionat comarcal de cros de Terrassa, organitzat pel Consell Esportiu del Vallès Occidental – Terrassa cada any durant el mes de novembre, hem dedicat unes sessions a conèixer millor el nostre cos a través de l’entrenament de la resistència i també a promoure la participació en aquest esdeveniment esportiu que té lloc a la mateixa localitat a prop de l’escola, a través d’un repte de resistència col·laboratiu de 6è.

Aquesta situació d’aprenentatge contribueix a assolir les competències 2 de la Dimensió activitat física i 8 de la dimensió joc motor i temps de lleure de l’àmbit de l’educació física a l’educació primària:

  • Competència 2. Prendre consciència dels límits i les possibilitats del propi cos en la realització d’activitats físiques
  • Competència 8. Practicar activitat física vinculada a l’entorn com una forma d’ocupació del temps de lleure

Com a final d’aquesta unitat de programació hem plantejat un repte cooperatiu de córrer al pati com si en realitat estiguéssim corrent pels carrers de l’entorn proper de l’escola. Hem triat zones conegudes pels alumnes per tal que els puguin servir de referència.

 

Repte

Heu d’imaginar que correu pels carrers propers a l’escola segons la ruta proposada i ser capaços de recórrer una distància amb les següents normes:

  • Heu de sumar la distància recorreguda per parelles.
  • Mentre un membre de la parella corre, l’altre descansa.
  • Heu de procurar anar a un ritme constant, ni massa exigent ni massa còmode com heu anat practicant aquests dies.
  • En acabar heu de:
    • Calcular la distància que heu recorregut multiplicant el nombre de voltes que heu fet per 160 metres, que és la distància aproximada que fa una volta complerta al pati.
    • Comprovar quina és l’equivalència de la distància que heu recorregut al mapa.
Repte de resistència col·laboratiu de 6è

Font: mouelcos.cat

 

 

Repte de resistència col·laboratiu de 6è

Font: mouelcos.cat

Repte de resistència col·laboratiu de 6è

Cliqueu damunt la imatge per veure fotografies d’aquesta activitat. Font: mouelcos.cat

 

Activitat inspirada en el projecte “Correm cap a París” dut a terme durant el curs 2012-2013 conjuntament per Carles Zurita @carleszurita de l’escola Virolai i Meritxell Monguillot @MMonguillot de l’IES Vall d’Hebron.

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *