Gipuzkoa Active Hacking #GipuzkoaActiveHacking

Gipuzkoa Active Hacking #GipuzkoaActiveHacking
Font: gipuzkoa.eus/es/activehacking

Gipuzkoa Active Hacking #GipuzkoaActiveHacking

Gipuzkoa Active Hacking és una campanya engegada per la Diputació Foral de Guipúscoa que anima a joves d’entre 12 i 18 anys de Guipúscoa a dissenyar i posar en pràctica a la seva localitat una intervenció urbana de joc actiu utilitzant materials simples, reciclats o fàcils d’aconseguir en la que participin un mínim de 4 persones. S’anima als participants a documentar les seves propostes i  a difondre-les a través de les xarxes socials amb textos explicatius, imatges i vídeos del procés de disseny i del moment de joc amb l’etiqueta #GipuzkoaActiveHacking.

De totes les activitats realitzades se’n seleccionaran 5 que es posaran en pràctica en una jornada final a la ciutat de Donostia.

Les propostes de joc actiu han de complir aquestes condicions:

  • Les intervencions s’han d’adaptar a l’espai públic triat.
  • Han de ser respectuoses amb l’entorn i amb la resta de persones.
  • Per a la intervenció es pot fer servir el mateix espai, el mobiliari urbà, elements mòbils, caixes, carros i materials reciclats adaptats per a la pràctica proposada.
  • Un cop acabada la intervenció i el seu ús, tots els elements han de ser retirats i l’espai ha de quedar en el mateix estat en què estava abans del joc.
  • En cas de necessitar marcar línies o pintar marques, s’han de fer servir cintes adhesives o pintura amb guixos de fàcil eliminació.

 

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia de la Diputació Foral de Guipúscoa d’impulsar ciutats i pobles actius, promovent la pràctica d’activitats físiques per part de la ciutadania. Els carrers, parcs i places es converteixen amb aquesta iniciativa en espais públics on tenen lloc aquests jocs actius a partir de la imaginació dels participants.

D’aquesta manera un banc del carrer amb una mica de cinta al terra es pot convertir en una pista de tennis, una caixa de fruita en una cistella fixada en un senyal urbà o dos carros de la compra amb una mica de cinta en un camp de futbol.

Seria possible una #BarcelonaActiveHacking?


 

Gipuzkoa Active Hacking

Una proposta d’activitat #GipuzkoaActiveHacking aplicada a les sessions d’EF

Save

Save

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *