Campanya de respecte

Campanya de respecte

Campanya de respecte

Notícia apareguda a “El Periódico de Catalunya” el dia 10 de desembre de 2013.

La FIFA implanta l’encaixada de mans per la pau en totes les seves competicions.
Els capitans i els àrbitres hauran de reunir-se al centre del camp i saludar-se després de cada partit.

La FIFA i el Centre del Premi Nobel de la pau han posat en marxa la campanya ‘Encaixada de mans per la pau’, que s’implantarà primer en el Mundial de Clubs i després a tots els tornejos organitzats pel màxim organisme del futbol, inclòs el Mundial del Brasil 2014.

Campanya de respecte

La iniciativa forma part del protocol previ i posterior dels partits i implica, entre altres coses, que els capitans i els àrbitres es reuneixin al centre del camp i s’estrenyin les mans després dels partits. La campanya és fruit d’una promesa feta per les dues organitzacions al Congrés de la FIFA celebrat a Budapest el 2012.

“Valer-nos de la força i la popularitat del futbol per aconseguir un futur millor per a tots és una meta essencial per a la FIFA. Estem convençuts que integrant l’encaixada de mans per la pau en el protocol de les nostres competicions la FIFA i la comunitat mundial del futbol envien al món un missatge de pau i solidaritat”, ha declarat el president de la FIFA, Joseph Blatter.

Per la seva part, la directora del Centre del Premi Nobel de la pau, Bente Erichsen, ha subratllat que col·laborar amb la FIFA permet portar “encara més lluny el missatge de pau”, ja que “el futbol uneix milions de persones, sense importar les fronteres, les cultures ni els idiomes”. “Un camp de futbol és un dels llocs del món més importants per promoure el respecte, la igualtat i l’amistat, ideals que han estat fonamentals en la tasca realitzada per molts guardonats amb el Premi Nobel de la pau”, ha afegit.

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *