Activitats gimnàstiques a quart

Activitats gimnàstiques a cicle mitjà

Activitats gimnàstiques a quart

Durant el segon trimestre hem estat desenvolupant una unitat de programació en la que en la que hem treballat les activitats gimnàstiques. El nostre repte ha estat poder fer amb el nostre cos un seguit de postures, figures i acrobàcies gimnàstiques.

Al principi i al final de la unitat vam utilitzar un qüestionari d’autoavaluació KPSI per tal de fer-nos conscients del que sabien fer en relació a les activitats gimnàstiques a l’inici de la unitat de programació i del que havíem après o millorat al llarg de les sessions. Aquest qüestionari el vam respondre en dos moments, a l’inici i al final.

kpsi-act-gimnastiques

Vam començar per les tombarelles endavant i endarrera.
Pel que fa a la tombarella endavant, després de fer-la de diferents formes i amb diferents materials, hem estat analitzant entre tots què és el que havíem de fer per tal d’aconseguir fer una tombarella endavant perfecta, fent girar el cos, aixecant-nos sense fer servir les mans i acabant en una postura equilibrada.
En petit grup hem estat practicant moltes vegades i ens hem estat observant i coavaluant per veure si érem capaços de seguir tots els passos per aconseguir la tombarella perfecta, què és el que ja fèiem bé i en què havíem de millorar.

coavaluacio-tb-endavant

 

 

Al final tots vam poder fer la tombarella però només a alguns vam ser capaços de fer la tombarella perfecta.

També vam provar de fer la tombarella llançada per damunt d’alguns companys estirats a terra i a l’aire amb el matalàs gruixut.

 

A continuació vam passar a treballar els equilibris invertits al principi amb l’ajuda de les espatlleres i després també sense. Vam estar aprenent a fer el pi amb i sense espatlleres i el ratpenat.

Vam comprovar que amb les espatlleres era més difícil fer el ratpenat que no pas el pi.

Per acabar vam estar practicant la roda. Alguns ja la sabien fer força bé, però n’hi havia d’altres que no se’n sortien i per això vam comparar de quina manera fèiem la tombarella endavant i de quina manera havíem de posar els peus i les mans per fer la roda.

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *