Jocs Paralímpics Río 2016

Jocs Paralímpics Río 2016

Jocs Paralímpics Río 2016

Els Jocs Paralímpics són un esdeveniment internacional on participen esportistes amb alguna discapacitat física o sensorial. Se celebren cada quatre anys durant les setmanes posteriors als Jocs Olímpics a la mateixa ciutat i instal·lacions i sota els auspicis del Comitè Paralímpic Internacional. Els Jocs Paralímpics Río 2016 han tingut lloc entre el 7 i el 18 de setembre de 2016.

Els primers Jocs Paralímpics d’estiu es van celebrar l’any 1960 a Roma (Itàlia), i els primers Jocs Paralímpics d’hivern van ser l’any 1976 a Örnsköldsvik (Suècia). És des de la celebració dels Jocs Olímpics d’estiu de 1988 a Seül (Corea del Sud) que els Jocs Paralímpics es fan a la mateixa ciutat on es realitzen els Jocs Olímpics.

Durant els 11 dies de competició més de 4000 esportistes cecs, amb discapacitat física, intel·lectual o paràlisi cerebral de més 176 països han participat en aquests jocs. Les proves han tingut lloc a les diferents seus repartides per la ciutat: Barra, Deodoro, Copacabana i Maracaná

 

Jocs Paralímpics Río 2016

En els Jocs Paralímpics Río 2016 s’hi han disputat un total de 22 modalitats esportives.

Jocs Paralímpics Río 2016

Algunes d’elles com l’atletisme per a cecs, la boccia, el goalball i el volei assegut les podem incorporar en les nostres sessions d’educació física de forma bastant senzilla. Podem fer servir materials elaborats per nosaltres o que acostumem a tenir a les escoles. En cas que els hàgim de comprar el seu cost no és gaire elevat.

 

D’altres modalitats és més difícil poder-les introduir ja que el cost del material és més elevat. Seria el cas de tots aquells esports en els que es facin servir cadires de rodes o altre material més específic (bàsquet i tennis en cadira de rodes, esgrima). L’slalom i les bicicletes de mà actualment no formen part del programa paralímpic, però també són activitats interessants i motivadores.

 

 

En aquests casos pot ser interessant establir contacte i demanar la col·laboració a entitats com ara:

Una altra possibilitat seria desplaçar-nos puntualment a alguna instal·lació que disposi d’aquest material i que ens cedeixi el seu ús.

A l’escola Sant Martí de Barcelona, durant el mes de maig de 2016 van tenir lloc les I Jornades Inclusives en les que, amb el recolzament de tota la comunitat educativa i d’entitats externes com ara federacions i clubs, es van dur a terme tot un seguit d’activitats per treballar la inclusió entre les que van ocupar un lloc rellevant les activitats esportives a través d’esports paralímpics i adaptats.

 

Més informació sobre els Jocs Paralímpis Río 2016:

https://www.rio2016.com/es/paralimpicos

http://www.paralimpicos.es/rio2016.html

 

Més recursos en relació als esports paralímpics:

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *