El criquet a educació física

El criquet a educació física
Font: pixabay.com

El criquet a educació física

 

El criquet (de l’anglès cricket) és un esport de bat i pilota, en el qual s’enfronten dos equips d’onze jugadors cadascun. Es juga en un camp d’herba, més o menys ovalat amb unes mides similars a les d’un camp de futbol. Al centre del camp hi ha un terreny rectangular anomenat pitch.

Originari d’Anglaterra, el criquet és popular principalment als països de la Mancomunitat Britànica de Nacions. Als països del Subcontinent Indi, és l’esport de masses, mentre en altres països, com Anglaterra i Austràlia és el major esport estiuenc.

 

Com es juga a criquet?

El joc consta de diversos torns de bat (innings en anglès) durant els quals, alternativament, un dels equips intenta guanyar punts marcant corregudes (marcar una correguda és to score a run en anglès) mentre l’altre intenta impedir-los-ho.

L’equip que intenta marcar corregudes o guanyar punts situa un batedor davant de cada wicket, i guanya un punt cada vegada que pot intercanviar la seva posició fent una correguda. Els onze jugadors de l’equip contrari es distribuiran pel camp de joc, un d’aquests jugadors (el llançador) llançarà la pilota, intentant fer caure algun dels dos travessers que reposen sobre el wicket situat darrere del batedor, mentre aquest intentarà evitar-ho colpejant la pilota amb un bat. Si el llançador aconsegueix impactar el wicket fent caure un dels travessers, eliminarà el batedor. Si el batedor aconsegueix colpejar la pilota, allunyant-la, i no és interceptada per un jugador contrari abans que toqui el terra, els batedors podran intentar marcar una correguda, intercanviar la seva posició i guanyant un punt cada vegada que ho aconsegueixin.

 

Vocabulari bàsic del criquet

 

Federació catalana de criquet

http://cricketcatala.com/

 

Criket Amèrica

http://www.cricketamerica.com/page2.html

 

El criquet a educació física

Font: cricketamerica.com

Recursos per introduir el criquet a les classes d’EF

 

 

 

 

Criket vs Beisbol

 

 

Altres enllaços

https://asisejuega.com/deportes/cricket/

https://es.wikihow.com/jugar-cricket

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *