Activitats de ciclisme a l’escola?

Activitats de ciclisme a l'escola?

Activitats de ciclisme a l’escola?

Durant cinc sessions d’aquest inici del segon trimestre hem dut a terme una unitat de programació dedicada al ciclisme. Aquesta unitat de programació ha culminat amb una sortida al circuit de BMX Terrassa.

 

Un dels principals impediments per tal de fer aquest tipus d’activitats és el material. En el nostre cas el departament d’educació física ha fet una inversió per adquirir un total de sis bicicletes. Sis bicicletes per a un grup estàndard d’uns vint-i-cinc alumnes és un nombre escàs i si volem treballar exclusivament el ciclisme provocaria importants temps d’espera.

Per suplir la manca de material en el nostre cas també hem demanat la col·laboració dels alumnes i les seves famílies per aportar la seva bicicleta a l’escola amb el compromís de compartir-la amb els companys.

A tal efecte hem preparat una circular informativa a les famílies i un formulari de Google per conéixer el nombre d’alumnes disposat a col·laborar amb la seva bicicleta i saber si realment aquesta unitat de programació es podia dur a terme o no.

El resultat final ha estat que els alumnes de les dues classes de 5è han aportat un total de tretze bicicletes (aproximadament un 25% dels alumnes han col·laborat, tenint en compte que uns quants no tenen bicicleta o la tenen fora del seu domicili habitual). Per tant hem pogut disposar d’una bicicleta per a cada dos alumnes aproximadament.

Els alumnes que han aportat la seva bicicleta han estat recompensats amb una insígnia: Gloria, Youssef, Yousra, Christian, Alejandro, Nayara, Dafne, Adam, Deyvid, Sara, Víctor, Noa.

 

 

Durant aquestes cinc sessions hem realitzat diferents activitats de:

  • Conducció de la bicicleta: conducció lliure, el vuit, el trèvol, la ziga-zaga. acceleració i frenada, pas estret, salt d’obstacles, transports …
  • Equilibri dinàmic i estàtic: mantenir l’equilibri en moviment, els ringos, desplaçaments amb manipulació d’objectes, equilibri a sobre de la bicicleta, acròbates, aixecar les rodes, les estàtues …
  • Velocitat: el velòdrom, tocar objectes, tocar les piques, velocitat de reacció …
  • Tècnica col·lectiva: anar a roda, conduir a roda, circular a roda del company, circular en fila índia, el cuc …
  • Jocs: barrar el pas, l’illa del tresor, els quatre cantons, cursa de cargols, el carrusel …
  • Circuit d’habilitat final

 

Cliqueu damunt la imatge per veure més fotografies d’aquesta activitat

La darrera activitat ha consistit en un circuit d’habilitat de deu proves en el que hem posat en pràctica aspectes que hem treballat prèviament. La superació de les diferents proves d’aquest circuit ha estat observada i valorada pels propis alumnes.

 

Activitats de ciclisme a l'escola?

 

Cliqueu damunt la imatge per veure més fotografies d’aquesta activitat

Save

Save

Save

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *