Coreografies amb pilotes a l’escola

Basket Beat a l'escola
Font: http://www.basketbeat.org

Coreografies amb pilotes a l’escola

En l’àmbit educatiu el Basket Beat a l’escola ens interessa sobretot en el seu vessant rítmic i musical, esportiu i cooperatiu.

El Basket Beat és una metodologia per desenvolupar habilitats per a la vida (especialment aquelles que fan referència a aprendre a aprendre i aprendre a conviure) mitjançant l’aprenentatge i creació musical en grup amb pilotes de bàsquet com a instrument. L’associació Basket Beat té especial interès per difondre aquesta metodologia entre aquells col·lectius amb menys oportunitats i/o en situació de risc social.

Després de visualitzar diferents vídeos d’exemple, conèixer en què consisteix el Basket Beat i practicar amb diferents ritmes, hem proposat a l’alumnat dividit en grups heterogenis de quatre, cinc o sis persones que organitzin la seva pròpia coreografia utilitzant les pilotes de bàsquet i el seu cos com a instrument.

Hem deixat que cada grup classe trii quina cançó, d’entre les proposades pel mestre, vol fer servir com a base per a la seva coreografia.

Aquesta coreografia pot incloure:

  • Bot amb la pilota de bàsquet
  • Percussió amb la la pilota de bàsquet
  • Percussió amb el cos: peus, mans,
  • Veu
  • Moviments amb el cos
  • Altres elements proposats per l’alumnat

En acabar cadascuna de les sessions de preparació de la coreografia amb pilotes cada grup ha avaluat individualment als seus membres omplint aquesta graella d’avaluació.

Basket Beat a l'escola

Font: mouelcos.cat

Cada grup ha fet servir també una altra graella per anotar en format esquemàtic, dibuix o text els diferents moviments que formaven part de la seva coreografia amb pilotes.

Basket Beat a l'escola

Font: mouelcos.cat

En acabar aquesta activitat, cada grup ha mostrat la seva coreografia amb pilotes als companys/es de classe. Cada grup ha estat avaluat pels altres grups omplint aquesta graella d’avaluació.

Basket Beat a l'escola

Font: mouelcos.cat

 

Documents d’avaluació descarregables i editables

Per poder dur a terme aquesta activitat és imprescindible comptar amb un espai amb un equip amb la suficient potència que faci que s’escolti la música per sobre del bot de la pilota.

Exemples coreografies Basket Beat

 

 

 

 

 

 

Propostes musicals per crear la coreografia amb pilotes

Hem proposat a l’alumnat aquestes sis cançons com a base per realitzar la seva coreografia amb pilotes. Les triades han estat les d’Usher i Queen.

Dr. Dre – The Next Episode ft. Snoop Dogg, Kurupt, Nate Dogg

Safri Duo – Played A Live

50 Cent – In Da Club

Usher – Yeah! ft. Lil Jon, Ludacris

Queen – We Will Rock You

The XX – Intro

 

Coreografies amb pilotes

 

 

 

Més informació

http://www.basketbeat.org/

També us pot interessar

1 resposta

  1. sadra ha dit:

    hiola magrada las cancons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *