Dansa Ara

Dansa Ara
Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara

Dansa Ara és un gran esdeveniment de dansa contemporània organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i adreçat a l’alumnat de cicle inicial d’escoles de Barcelona.
Vol promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants mitjançant la dansa contemporània.
Després del treball d’aprenentatge d’un repertori de danses amb el professorat al centre educatiu, l’alumnat participa en una jornada de dansa en la qual els nens i les nenes són protagonistes d’un gran espectacle de dansa contemporània que té lloc actualment a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i anteriorment al Palau Sant Jordi.

Aquesta activitat també compta amb la col·laboració de les següents entitats: Companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre, Factoria Mascaró, Palau Sant Jordi-BSM i Barcelona Promoció- Anella Olímpica.

La inscripció està oberta a les escoles de la ciutat de Barcelona i s’ha de fer a través del PAE (Programa d’activitats escolars).

Més informació en aquest enllaç:

http://ajuntament.barcelona.cat/ciutateducadora/ca/projectes/dansa-ara-0

Dansa Ara. Joan Serra 2022

El dia 5 d’abril de 2022 ha tingut lloc a l’Estadi Olímpic Lluís Companys un dels grans esdeveniments de l’esport escolar a Barcelona en el marc del programa “L’Escola fa esport a la ciutat”: “l’Esport i Dansa Ara. Joan Serra”. Hi han participat un total de 216 escoles de primària i gairebé 8500 nens i nenes.

En aquesta edició han sonat cançons d’Oques grasses, Vivaldi, Beatles i Jarabe de Palo entre d’altres.

Aquesta activitat es duu a terme amb la col·laboració del professorat d’educació física i educació musical que treballen conjuntament per aconseguir que l’alumnat de les diferents escoles adquireixin coneixements de moviment rítmic i expressiu per posar-los en pràctica durant la jornada.

Moltes famílies han seguit l’esdeveniment en directe, des del mateix Estadi Olímpic. L’espectable també s’ha pogut seguir en directe, a través del canal de Youtube de BCN Esports o pel web barcelona.cat/esports.

Dansa Ara

Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara

Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara

Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara

Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara 2022 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

https://ajuntament.barcelona.cat/esports/sites/default/files/2022-04/ESPORT%20I%20DANSA%20ARAJOAN%20SERRA_2022_definitiu.pdf

 

Coreografies de les diferents edicions del Dansa Ara – Joan Serra interpretades pel professorat de les diferents escoles participants

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

També us pot interessar

6 respostes

 1. Maite ha dit:

  Bona tarda, som d ina escola de Terrassa i voldria saber si també hi podriem entrar en el programa

 2. Maite ha dit:

  Bona tarda,
  Som una escola de tarrassa en la que treballem diverses disciplines artístiques, i voldriem saber si podem formar part de dansa ara

 3. Enric ha dit:

  Hola Maite,
  El programa Dansa Ara està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i forma part del seu catàleg d’activitats educatives. Està obert només a les escoles de la ciutat de Barcelona.

 4. Judith Llanes Vilà ha dit:

  Hi hauria la possibilitat d’obrir més ventall de poblacions per participar a l’activitat. I hauria una avtivitat similar?

 5. Enric ha dit:

  Hola Judith,
  El blog mouelcos.cat no forma part de l’organització de l’activitat Dansa Ara. Tan sols en faig difusió com a una activitat més que considero útil per incorporar a les classes d’educació física.
  Per respondre a la teva pregunta entenc que la teva institució o el teu municipi s’hauria de posar en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona, que és l’entitat que organitza aquesta activitat.
  De totes formes veig difícil estendre Dansa Ara a altres municipis tal i com està plantejada actualment, ja que requereix d’una forta inversió de recursos que no crec que molts municipis puguin assumir.

 1. juny 2017

  […] triat aquesta dansa que va formar part de l’espectacle escolar Dansa Ara organitzat per l’Ajuntament de Barcelona en cursos anteriors. perquè es tracta d’una […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *