Stepmania

Stepmania
Font: mouelcos.cat

Stepmania

Stepmania és un joc de ball i ritme multiplataforma inspirat en el joc Dance Dance Revolution. Està disponible per a diferents sistemes operatius (Windows, Mac, Linux) i és un software lliure i gratuït. Els jugadors/es  fan servir una mena de catifes anomenades dancepads, amb diferents fletxes i uns sensors. Es pot descarregar des d’aquest enllaç.

https://www.stepmania.com/

Stepmania

Font: www.youtube.com/

 

 

Dance Dance Revolution és un videojoc de simulació de ball de la companyia japonesa Konami. Els jugadors/es es col·loquen sobre una plataforma de ball i trepitgen amb els peus una sèrie de fletxes seguint el ritme de la música i el patró musical que apareix a la pantalla. En funció de la sincronització dels moviments dels jugadors/es amb el ritme  i el patró s’atorguen una sèrie de punts.

Stepmania

Font: www.youtube.com/

 

 

Més informació sobre aquests tipus de jocs a educació física en aquest enllaç.

El passat 17 d’abril @VicensRod va tuitar això, una adaptació del joc Dance Dance Revolution  per introduir-lo a les classes d’educació física.


Hem aprofitat la  proposta de @VicensRod per presentar-la com a introducció al nostre treball de creació de coreografies Operació Dance.

Hem repartit a l’alumnat dividit en grups una adaptació de les graelles de @VicensRod en les que es representava:

  • Peu endavant: color blau
  • Peu endarrere: color groc
  • Peu a la dreta: color verd
  • Peu a l’esquerra: color vermell
Stepmania

Font: mouelcos.cat

Utilitzant les graelles de nivell 1, nivell 2 i nivell 3 l’alumnat ha reproduït els moviments al ritme de la música. Amb la graella 4 cada grup ha preparat la seva pròpia coreografia.

Aquesta activitat ha contribuït, a més de treballar la lateralitat, la percepció espacial i el ritme, a motivar, a facilitar la participació de tot l’alumnat i a cohesionar els grups de treball.

Documents descarregables i editables

 

Cliqueu damunt la imatge per veure les fotografies d’aquesta activitat.

Stepmania

Font: mouelcos.cat

 

 

 

 

 

També us pot interessar

1 resposta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *