Repte Dia de l’educació física a casa

Repte Dia de l'educació física a casa
Font: mouelcos.cat

Repte Dia de l’educació física a casa

Repte Dia de l’educació física a casa. El repte d’aquesta setmana té a veure amb les activitats que teníem previstes en la nostra programació per tal de participar amb les classes de 6è en el Dia de l’educació física al carrer.

Òbviament aquesta jornada ha estat anul·lada i s’ha substituït pel que s’ha anomenat Dia de l’educació física a casa.

Abans de la suspensió de les classes a causa de la crisi provocada pel virus COVID-19 les classes de 6è ja havien decidit quines activitats volien dur a terme en aquesta jornada per ensenyar-les i practicar amb les persones que passegessin el dia 28 d’abril al matí pel parc de Vallparadís de Terrassa:

  • Coreografies musicals
  • Exercicis per mantenir-se en forma
  • Raquetes Spiribol
  • Salt amb corda
  • Malabars: xanques i plat xinès
  • Circuit d’habilitat de ciclisme
  • Bitlles catalanes
  • Beisbol adaptat

A més de practicar activitat física amb els passejants del parc, l’alumnat tenia la missió de ser capaç de donar arguments a aquestes persones per convèncer-les de la importància de mantenir un estil de vida actiu i saludable i dels seus beneficis per a la salut. També els havia d’entregar un fulletó informatiu elaborat per ells i demanar-los si es volien fer junts una fotografia commemorativa de la jornada.

En aquest enllaç de la nostra participació en la jornada DEFC 2018 un es pot fer una idea d’aquesta activitat.

www.mouelcos.cat/?p=87920

Repte Dia de l'educació física a casa

Font: mouelcos.cat

 

Les activitats proposades per a aquesta setmana  són una adaptació a la situació actual de confinament d’algunes de les activitats que teníem previstes en la nostra programació per a aquest dia.

Tasca 1

Una de les activitats que un grup de la classe havia decidit de fer al parc de Vallparadís era ensenyar a jugar al joc tradicional català de les bitlles catalanes. De fet, ja vam fer les gestions i tenim a l’escola dos jocs de bitlles catalanes en préstec per part del Consell Esportiu del Vallès Occidental – Terrassa.

Per poder ensenyar als passejants del parc i jugar amb ells, l’alumnat primer havia d’aprendre les normes i el funcionament més important d’aquest joc utilitzant el material en préstec.

L’adaptació d’aquesta activitat ha consistit en el fet que l’alumnat visualitzi un vídeo i llegeixi un document on s’expliquen les característiques més importants del joc.

Per tal que cadascú sigui conscient del que ha après, amb posterioritat a la visualització del vídeo l’alumnat ha de respondre un formulari autocorrectiu en el que en acabar pot saber quins aspectes del joc ja coneix i si n’hi ha que no ha comprès bé. Un cop revisats els errors pot tornar a enviar el formulari. El mestre rep una còpia de les respostes de cadascú i pot fer així el seguiment de la tasca.

L’aprenentatge d’aquest joc es fa amb la voluntat de poder-lo practicar en el futur a l’escola si és possible.

Tasca 2

Una altra de les activitats previstes en el marc de la nostra participació en la jornada DEFC consistia en el fet que un altre grup d’alumnes dirigís una breu sessió d’exercicis per mantenir-se en forma del tipus burpees, planxes, salts de tissora, flexions, etc.

Per la seva simplicitat i el fet que no sigui necessari cap tipus de material, en aquesta tasca he proposat a l’alumnat que realitzi una selecció d’aquests exercicis com a mostra de la seva participació en el Dia de l’educació física a casa. I a més, si és possible que ho faci amb algun membre de la seva família.

Com a prova de la seva implicació demano a cadascú que es gravi fent algun dels exercicis per compartir-lo amb la classe.

Tasca extra

Aquesta tasca també és una adaptació d’una altra que formava part de les activitats que estaven previstes per a la jornada DEFC. En aquest cas es tracta d’una tasca que havia de poder fer tot l’alumnat.

A partir d’una sèrie de documents de suport que l’alumnat pot consultar i dels mateixos coneixements de què ja disposa se li demana que sigui capaç de convèncer a una persona confinada que no fa cap classe d’activitat física a casa durant aquests dies de la importància de fer-ho oferint-li com a mínim tres arguments.

L’alumnat ha d’enviar un correu electrònic al mestre amb els arguments en favor de la pràctica d’activitat saludable i de mantenir un estil de vida actiu fins i tot en aquests dies de confinament que faria servir per convèncer a aquesta persona.

Tasca voluntària

La tasca voluntària d’aquesta setmana consisteix en la visualització del vídeo resum de la participació de l’escola en la jornada DEFC de l’any 2018.

Font: mouelcos.cat

Font: mouelcos.cat

 

Enllaç al Repte Dia de l’educació física a casa i a la resta dels reptes de la proposta Podem fer EF a casa?

http://podemferefacasa.mouelcos.cat

 

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *