10 competencias docentes para ser mejor profesor de EF

10 competencias docentes para ser mejor profesor de EF

10 competencias docentes para ser mejor profesor de EF

 

Article molt interessant del professor de  l’INEFC de Barcelona Domingo Blázquez publicat a la revista Conecta2 en el que es presentes deu competències docents per ser millor mestre d’educació física:

  • Competència 1. Dissenyar, preparar i concebre la classe com l’espai i el temps en el que cal decidir tots els components previsibles de la gestió didàctica per intervindre eficaçment amb els alumes en l’assoliment dels objectius i competències.
  • Competència 2. Gestionar la progressió dels aprenentatges a través de seqüències didàctiques adaptades als alumnes, assegurant el respecte a la diversitat a través d’estratègies adequades i materials específics.
  • Competència 3. Observar i diagnosticar a l’inici per treballar a partir de les representacions i estructures de què disposen els alumnes, adaptant les propostes d’aprenentatge de manera més eficient.
  • Competència 4. Dissenyar i implementar diferents metodologies en l’ensenyament de l’educació física per a l’aprenentatge de noves habilitats, capacitats i competències.
  • Competència 5. Crear i mantenir un clima positiu establint les normes, rutines, ordre i disciplina per optimitzar les condicions d’aprenentatge.
  • Competència 6. Conèixer i identificar les diferents formes d’organització social del grup per aplicar-les en les activitats com a mitjà per afavorir l’èxit en el desenvolupament de la classe.
  • Competència 7. Utilitzar les estratègies didàctiques, les instal·lacions i els recursos materials, rendibilitzant al màxim les seves possibilitats per influir positivament en els aprenentatges.
  • Competència 8. Comunicar, presentar i explicar la informació de forma comprensible, precisa i ben organitzada utilitzant les tècniques més adequades per a la seva transmissió i comprensió.
  • Competència 9. Optimitzar les condicions per millorar les oportunitats d’activitats i experiències  per a un aprenentatge més eficaç.
  • Competència 10. Adaptar i ajustar el procés d’ensenyament a les necessitats d’aprenentatge dels alumnes.

També us pot interessar

1 resposta

  1. setembre 2014

    […] 10 competencias docentes para ser mejor profesor de EF. Article molt interessant del professorde l'INEFC de Barcelona Domingo Blázquez  […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *