Sworkit Kids

Sworkit Kids
Font: Google Play

Sworkit Kids

Sworkit Kids és la versió per a nens/es i joves d’una aplicació per a mòbils i tauletes anomenada Sworkit Personalized Workouts.

Aquesta aplicació proporciona de manera molt senzilla exercicis personalitzats que poden dur-se a terme a qualsevol espai i també a les escoles. Les diferents activitats són presentades en forma de vídeo per altres infants, tot i que és imprescindible la supervisió per part del mestre d’EF.

L’usuari pot triar els exercicis a fer o bé deixar que l’aplicació crei una rutina. Cada exercici té una durada de 30 segons.

Els entrenaments i rutines personalitzats es poden compartir amb altres usuaris de l’aplicació.

Sworkit Kids stà disponible gratuïtament i sense publicitat tant per a Android com per a iOS.

Una manera de fer servir aquesta aplicació podria consistir que l’alumnat dissenyés les seves pròpies rutines d’exercicis per grups i posteriorment les portés a la pràctica fora de l’horari escolar.

Cal tenir present que el treball i la millora de la condició física no és un contingut inclòs en el currículum de l’àmbit de l’educació física a l’educació primària. Sí havia format part de currículums anteriors.

La única referència que es fa a la condició física en el currículum de l’àmbit de l’educació física a l’educació primària és el criteri d’avaluació de cicle superior número dos:

  • Desenvolupar conductes actives per estimular la condició física i el benestar, ajustant la pròpia actuació a les pròpies possibilitats i limitacions corporals

El pes d’aquest criteri no recau en la millora de la condició física (i per tant en el disseny d’activitats o situacions d’aprenentatge amb tal finalitat), sinó:

  • En el desenvolupament de conductes actives, és a dir, la incorporació de la pràctica d’activitat física a l’estil de vida propi pels beneficis que suposa per a la salut
  • Al coneixement del propi cos i d’un mateix, de les seves possibilitats i les seves limitacions a través de l’ajust de la pròpia actuació

Aquest criteri d’avaluació, juntament amb la proposta d’activitat presentada anteriorment, el podem vincular a l’assoliment de les competències 3 de la Dimensió hàbits saludables i 8 de la Dimensió joc motor i temps de lleure.

Sworkit Kids

Font: Departament d’Educació

 

El blog https://efcompetencial.com del mestre d’educació primària Juanjo Pérez  Soto ha publicat una selecció d’exercicis segurs i complets que presenta aquesta aplicació. Es poden descarregar des d’aquest enllaç.

https://miefblog.files.wordpress.com/2017/12/my-workout.pdf

Sworkit Kids

Font: https://efcompetencial.com

 

Sworkit Kids

Font: https://efcompetencial.com

 

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *