Ens orientem al gimnàs

Ens orientem al gimnàs
Font: mouelcos.cat

Ens orientem al gimnàs

Dins de la unitat de programació que hem dedicat a conèixer què són les curses d’orientació hem destinat algunes sessions a familiaritzar-nos amb la utilització de plànols i mapes i també a remarcar la importància de la cooperació per superar reptes donat que les curses d’orientació les fem per equips i no de manera individual.

Una de les activitats ha consistit a haver de col·locar en el gimnàs una sèrie de material  seguint les indicacions  d’un plànol/mapa preparat pel mestre d’EF.

Hem dividit l’espai, en aquest cas el gimnàs en dues parts. En una part hem realitzat l’activitat d’orientació per equips. En l’altra part hem jugat a una variant del joc de balontir.

 

Ens orientem al gimnàs

Font: mouelcos.cat

 

Hem dividit el grup-classe en sis grups. Un dels grups ha disposat d’un temps de dos minuts i mig per tal de col·locar el material (dues taules, dos matalassos, tres bancs suecs i dos cèrcols) i reproduir en el gimnàs el plànol entregat pel mestre.

La resta de grups passaven durant aquest temps a l’altre costat del gimnàs per practicar una variant del joc de balontir mentre els companys col·locaven el material.

Passat el temps cada grup es reunia en el seu espai assignat i tractava de descobrir quin dels sis possible mapes era el que havien fet servir els companys.

Ens orientem al gimnàs

Font: José Luis Marqués Escámez. Iniciación a juegos y deportes alternativos. Editorial Escuela Española

Hem organitzat una sèrie de rotacions per tal que tots els grups passin per totes les fases de l’activitat: una vegada fent l’activitat d’orientació (que era la que ens interessava en aquesta sessió), dues vegades a les bandes tractant de tocar amb la pilota als companys i tres vegades enmig del camp de joc tractant d’esquivar la pilota per no ser tocats durant els dos minuts i mig de joc.

Ens orientem al gimnàs

Font: mouelcos.cat

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

També us pot interessar

1 resposta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *