Spotify: eina per a les classes d’educació física

Spotify: eina per a les classes d'educació física

Spotify

Sovint utilitzem la música com a suport per a les nostres sessions d’EF en diferents tipus d’activitats: per aconseguir un ambient de calma i relaxació, per estimular l’activitat en un circuit per estacions d’habilitats motrius, a l’hora de preparar una coreografia musical, per desencadenar el moviment en activitats d’expressió corporal, etc. Les possibilitats són molt variades.

Una eina que ens pot ser de molta utilitat en aquest sentit és l’aplicació Spotify, ja que ens permet accedir a un enorme catàleg musical en el que podem trobar les cançons o sons que necessitem per a cada tipus d’activitat.

Ens cal un ordinador, una tauleta o dispositiu mòbil amb connexió a internet, un amplificador, un sistema d’altaveus instal·lats al gimnàs i obrir un compte a Spotify.

 

 

Podem crear un compte gratuït personal o per a l’escola i allà desar àlbums sencers o crear les nostres pròpies llistes de reproducció amb les caçons o sons prèviament seleccionats.

 

Llista per a activitats malabars

Faig servir aquesta llista en una unitat dedicada al circ, i més concretament en el moment de treballar activitats malabars (pilotes i mocadors malabars, xanques, plat xinès, diàbolo i pal del diable). Normalment utilitzo aquesta música com a ambient en el moment en el que per grups l’alumnat va experimentat i aprenent les diferents tècniques d’aquestes activitats.

Aquestes cançons també són un suport en el moment d’elaborar una actuació col·lectiva aplicant les diferents tècniques apreses, ja que cada grup en tria una.

 

 

Llista per a activitats d’expressió

Aquesta llista inclou cançons de ritme variat que faig servir en activitats d’expressió per ajustar el moviment corporal a diferents ritmes.

 

CD Efectos de sonido para películas. Vol 8. Naturaleza y sonidos de animales

Aquest CD incorpora 108 sons d’animals.

 Efectos sonoros para Halloween

Aquest CD ens pot ser d’utilitat per quan volem generar un ambient de misteri i suspense a la classe.

100 Hits fitness

CD que es pot fer servir per estimular l’activitat en activitats de tonificació o circuits d’ahbilitats motrius i capacitats física.

 

En aquest enllaç podem trobar un munt de llistes creades pels diferents usuaris. Potser alguna s’ajusta al que necessitem per a les nostres classes.

http://listasspotify.es

 

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *