Heroïnes esportistes. Joc d’escapament digital

Heroïnes esportistes. Joc d'escapament digital
Font: vitonica.com

Heroïnes esportistes. Joc d’escapament digital

Heroïnes esportistes. Joc d’escapament digital. Fa un temps que s’han popularitzat molt les activitats d’escape room o jocs d’escapada i les seves variants.

Un joc d’escapada és un joc en què participen unes quantes persones tancades en una habitació i que han de col·laborar per investigar i resoldre una sèrie d’enigmes que els han de permetre sortir en un temps determinat.

Els jocs d’escapada acostumen a estar ambientats en diferents escenaris.

Un breakout o joc de cadenats és l’adaptació al món de l’educació dels populars jocs d’escapada. En un joc de cadenats l’objectiu és obrir tot un seguit de caixes tancades amb diferents tipus de cadenats.

En un joc de cadenats digital, aquests cadenats es transformen en contrasenyes.

Un dels motius de la populartizacó dels jocs de cadenats, digitals o no, és la seva versatilitat, ja que no és complicat adaptar-los a qualsevol contingut i etapa educativa.

Mecanismes i narrativa

Els jocs d’escapament digital estan formats per una successió de mecanismes.

Els mecanismes són la unitat mínima de significat dins d’un joc d’escapament. Estan formats pels reptes, les accions que s’emprenen per solucionar aquests reptes i la recompensa que ocasionalment pot ser un premi, però generalment és un indicador d’èxit i de progrés en el joc que proporciona més informació per seguir desenvolupant el joc.

Un joc d’escapament és una seqüència estructurada de mecanismes.

Els jocs d’escapament es defineixen com a experiències immersives i perquè una experiència sigui immersiva cal desenvolupar una narrativa.

La narrativa ajuda a introduir-se en aquesta experiència immersiva.

La narrativa consta de diferents elements: la temàtica, l’ambientació, la història i la pegunta disparadora o repte que s’introdueix per cridar l’atenció dels participants.

Heroïnes esportistes. Joc d’escapament digital

Heroïnes esportistes és un joc d’escapament digital elaborat a partir de les eines de Google de llocs web i de creació de formularis.

Heroïnes esportistes pretén combinar educació física, coeducació i joc d’escapament digital.

La pregunta disparadora és:

Voleu ajudar les nenes i les dones d’avui a practicar l’esport que vulguin, quan vulguin, com vulguin i sense haver de donar explicacions?

Per aconseguir-ho, les persones participants han de descobrir una sèrie de paraules clau que proporciona cada esportista que forma part del joc. Aquestes paraules clau permeten accedir a una darrera prova per descobrir la paraula clau final que dona accés a la recompensa final del joc.

https://sites.google.com/view/heroines-esportistes

Heroïnes esportistes consta de:

Una primera pàgina d’inici amb una sèrie de vídeos motivadors i informació relativa a les dificultats que ha tingut la dona al llarg de la història i fins avui en dia per poder practicar esport.

Una segona pàgina de presentació del joc i el seu funcionament i que enllaça amb les diferents esportistes i la paraula clau final.

Una pàgina de recursos on s’enllacen totes les eines que s’han fet servir per crear aquest joc d’escapament digital.

Una pàgina dissenyada per a cada esportista que consta de diferents apartats.

Heroïnes esportistes s’ha dissenyat de manera que també es puguin fer els diferents mecanismes de manera independent en forma de repte.

Per exemple es pot proposar un repte a resoldre per a cada mes de l’any. Aquest repte es pot compartir a través de l’entorn virtual d’aprenentatge que faci servir cada centre.


Heroïnes esportistes està basat en una idea original de Roser Bofarull Gibert.

De ben segur que sorgiran errades i aspectes a millorar en el joc.

Si el feu servir i detecteu errades o teniu propostes de millora ho podeu posar als comentaris. També si hi ha alguna de les paraules clau que no podeu descobrir.

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *