Stacking a l’escola?

Stacking a l'escola?
Font: Google imatges

Stacking a l’escola?

Stacking a l’escola? L’stacking és un joc individual, per parelles i per equips, en el qual els participants fan i desfan piràmides amb 12 gots de plàstic, especialment dissenyats, i en seqüències predeterminades. Pot ser practicat per tothom qui ho vulgui, sense importar-ne l’edat o el nivell d’habilitat.

Es competeix contra el temps o amb altres jugadors/es. Les seqüències de piràmides són generalment de 3, 6 o 12 gots.

Aquesta activitat desenvolupa la coordinació ull mà, la velocitat, la concentració i promou l’autoestima, el treball en equip i l’esportivitat entre d’altres elements.

La World Sport Stacking Association (Associació Mundial de l’Esport Stacking) és l’òrgan rector que promou la normalització i la promoció d’aquesta activitat al món.

Totes les jugades tens en comú les regles principals següents:

1. Usar les dues mans per apilar, però mai al mateix got.

2. El stacker o jugador/a no pot muntar dues piles alhora, però en desmuntar si està permès tocar dues piles alhora.

3. S’han d’arreglar els errors o les caigudes, a la fase de muntatge cal desmuntar fins a arribar a l’error, corregir-ho i continuar; mentre que en desmuntar es pot arreglar l’error en qualsevol moment.

Als esdeveniments oficials el rang d’edat dels jugadors va des dels quatre anys fins a la categoria sènior que són persones més grans de seixanta.

Existeixen cinc modalitats de competició.

Stacking a l'escola?

Font: www.wssa.es

 

 

El 3-3-3

Es fan i es desfan tres piràmides de tres gots cadascuna, començant per la dreta o per l’esquerra segons preferència del jugador/a.

El 3-6-3

Es fan i desfan tres piràmides. La central, una piràmide de sis gots, i els extrems, piràmides de tres gots. Es comença per l’esquerra o per la dreta segons preferència del jugador/a.

 

El cicle

Es compon de tres seqüències que fan i desfan piràmides en l’ordre següent: primera seqüència 3-6-3, després 6-6 (es munten dues piràmides amb sis gots i en desmuntar s’uneixen els dotze gots en una sola pila) i, finalment, la seqüència 1-10-1 (una piràmide de deu gots i un got a cada costat per utilitzar-los en desmuntar i acabar a la seqüència 3-6-3 igual que en començar).

 

Dobles

La competició de dobles està composta per una parella que treballa conjuntament per completar la jugada 3-6-3 oel cicle el més ràpid que puguin. El repte consisteix que un jugador només utilitza la seva mà dreta i l’altre només la seva mà esquerra. En poques paraules: “dos jugadors en un”.

 

 

 

Relleus 3-6-3

L’equip de relleus està compost per quatre jugadors. Cadascun ha de realitzar el 3-6-3 i tocar la mà del seu company que es col·loca en una línia a 2.13 metres de la taula. El temps no es para fins que l’últim competidor acaba.

 

 

Tutorials stacking Speed Stacks España

Tutorials de Speed Stacks Inc

 

 

 

 

 

Més informació

https://www.wssa.es/

https://daleunritmoalternativo.wordpress.com/stacking/

 

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *