Joc barrera, fugir i llançar

Joc barrera, fugir i llançar
Font: mouelcos.cat

Joc barrera, fugir i llançar

El joc barrera, fugir i llançar és un dels jocs que més em funciona a les classes d’educació física amb l’alumnat de cicle superior.

Està basat en el joc conegut com El caçador o La montería publicat al llibre de Domingo Blázquez “Iniciación a los deportes de equipo”.

Aquest llibre va ser publicat per primera vegada per l’editorial Martínez Roca  i posteriorment per l’Editorial Inde.

https://www.inde.com/es/productos/detail/pro_id/250

Tot i que aquest llibre ja té una certa antiguitat s’hi recullen una sèrie d’aspectes teòrics a la primera part i un seguit de propostes de jocs a la segona que encara ens poden ser d’utilitat per a les nostres classes d’educació física.

Joc barrera, fugir i llançar

Font: mouelcos.cat

 

El joc barrera, fugir i llançar és un joc preesportiu que s’ha de jugar preferentment en un espai tancat. Només ens calen pitrals de tres colors diferents, cèrcols i una pilota tova. És un joc d’alta intensitat en el que els participants repartits en tres grups desenvolupen diferents rols que es van canviant: barrera fugir i llançar.

Barrera. Col·locats dins dels cèrcols repartits per l’espai de joc han de protegir amb el seu cos als jugadors/es que van fugint per tal que la pilota no els toqui.

Fugir. Col·locats en un banc en fila en un extrem han d’anar entrant d’un en un, de dos en dos o de la forma que es decideixi dins del camp de joc. Han de procurar fugir per tal que els llançadors no els toquin amb la pilota tova.

Llançar. Repartits per l’espai han de procurar impactar amb la pilota tova efectuant llançaments sobre el cos dels jugadors/es que van entrant al camp de joc. Aquests jugadors/es es poden moure quan no tenen la pilota, però quan la tenen han de quedar-se quiets i efectuar un llançament o una passada.

Joc el caçador o la montería

Apareix publicat a les pàgines 134-135 del llibre en l’edició de l’editorial Martínez Roca.

Font: mouelcos.cat

Joc barrera, fugir i llançar

Adaptacions del joc

 

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *