Coneixeu el bigball?

Coneixeu el bigball?
Font: www.elvalordelaeducacionfisica.com

Coneixeu el bigball?

Coneixeu el bigball? El bigball és un joc o esport alternatiu creat pel mestre d’EF Francisco Javier Vázquez al CEIP Miguel Rueda de Paradas (Sevilla).

Aquest mestre va inventar aquest joc amb el propòsit de fer una activitat semblant al voleibol, però aconseguint que la pilota durés més temps a l’aire i així fer que els punts fossin més llargs i emocionants i alhora que el temps de compromís motriu també fos major.

Per practicar aquest joc és necessari una pilota gegant del tipus Kin-Ball o similar i un camp de mides variables dividit en dues parts per una xarxa o una goma que ha de quedar uns trenta o cinquanta cm més amunt de l’alçada dels participants. El nombre de jugadors pot variar en funció de l’espai

L’objectiu del joc és aconseguir que la pilota boti al camp contrari, que l’equip contrari passi la pilota per sota de la xarxa o que tiri la pilota fora dels límits del nostre camp. D’aquestes tres maneres es pot aconseguir un punt.

La sacada inicial es fa per sorteig i posteriorment saca l’equip que aconsegueix un punt. Dins de cada equip la sacada l’ha de fer cada vegada un jugador diferent. El nombre de tocs no està limitat, es poden fer tots els necessaris per passar la pilota al camp contrari.

Cada partida es pot jugar a temps o a punts. Si es fa per temps s’estableix un temps determinat, per exemple deu minuts, i l’equip que aconsegueix major nombre de punts és el guanyador. En el cas de fer-se per punts s’han d’establir uns punts a arribar, per exemple 11, i l’equip que ho aconsegueixi és el guanyador.

Informació extreta del blog http://www.elvalordelaeducacionfisica.com

És un blog molt interessant de seguir amb un munt de propostes, reflexions i idees per a les classes d’EF.

http://www.elvalordelaeducacionfisica.com/6-deportes-alternativos-el-bigball/

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *