La teranyina a educació física

La teranyina a educació física

La teranyina a educació física

Vaig conèixer aquesta activitat en un curs sobre el desenvolupament de les habilitats i destreses motrius bàsiques i específiques, dirigit pel professor Jordi Díaz Lucea  a l’INEFC de Barcelona.

Aquesta proposta educativa que hem anomenat la teranyina a educació fisica parteix de la construcció, preferentment en un entorn tancat, d’un entramat de gomes elàstiques de tal manera que es recrei un espai tridimensional.

El resultat és com una mena de teranyina a l’interior de la qual l’alumnat pot anar evolucionant a partir de dos criteris:

  • Cicle inicial. Experimentació lliure i activitat exploratòria pròpia del primer cicle d’educació primària. El mestre introdueix modificacions en l’estructura o materials nous per tal que l’alumnat pugui seguir amb la seva activitat.
  • Cicle mitjà i superior. El mestre va introduint consignes referents als objectius a assolir, desenvolupament i millora d’esquemes motors, treball per parelles, formes jugades, etc. Tot això condicionat per l’espai tridimensional construït amb les gomes elàstiques.

 

 

Més informació sobre aquesta i més activitats en aquest llibre

Jordi Díaz Lucea. La enseñanza y aprendizaje de las habilidades y destrezas motrices básicas. Inde
La teranyina a educació física
Save

També us pot interessar

1 resposta

  1. maig 2016

    […] Imatge: Treta d’aquí. […]