Entrevista a Arantxa Murillo, atleta

Entrevista a Arantxa Murillo, atleta

Entrevista a Arantxa Murillo, atleta

 

Abans de res, felicitar a l’Arantxa perquè fa poc s’ha proclamant campiona d’Espanya Júnior a la prova de 60 metres tanques. Enhorabona!

Nom: Arantxa Murillo Prim

Entre quins anys vas estar a l’escola?  Des de 1992 al 2001. Tinc 18 anys.

Quins records tens de la teva estada al CEIP Agustí Bartra? Molts, sobretot els últims anys.

 

Quin esport practiques actualment? A on? De quin club ets? Atletisme a les pistes de Can Jofresa i sóc del CEA Tenerife.

Per què practiques esport? Practico esport perquè mai a la vida ho he deixat de fer. M’agrada molt i la veritat és que no podria estar sense ell.

Vas practicat altres esports abans d’aquest. Quins? Per quin motiu et vas decidir finalment per l’atletisme? Sí, vaig fer molts anys gimnàstica esportiva, però em vaig decidir per l’atletisme perquè a l’escola sempre guanyava a tothom.

Com vas començar a practicar el teu esport? A quina edat? Vaig començar als 14 anys quan van demanar-me uns quants cops que anés a apuntar-me.

Dins de les proves atlètiques et dediques a les tanques . Aquesta prova és molt curta, en pocs segons passa tot, et poses molt nerviosa abans d’una competició? Només em poso nerviosa en una competició, el Campionat d’Espanya. En aquest campionat m’ho jugo tot i per aquest motiu sempre estic nerviosa. L’altre cop que em vaig posar molt nerviosa va ser al Campionat del Món, en aquest tremolava fins i tot.

Entrevista a Arantxa Murillo, atleta

Tens bones amistats dins del món de l’atletisme? Quina relació tens amb les teves rivals en les competicions: no us coneixeu, sou bones amigues encara que competiu entre vosaltres, etc? Les millors amistats que trobaràs sempre seran amb les que t’ho passis molt bé i fent el que més t’agrada, per això són les millors amistats que trobaràs, perquè són aquelles persones que comprenen que has d’entrenar, competir, etc. Amb les meves rivals amb algunes m’ho passo molt bé, però en guanyar et fas respectar i s’allunyen una mica.

Has tingut alguna lesió important fins ara? Sí, una. Al principi quan veia gent lesionada que encara seguia entrenant i competint, jo deia que si em passés a mi no seguiria fent esport, però ara he estat amb una lesió de 2 anys i això no m’ha tornat enrere, més aviat he pogut entrenar més encara perquè veus que la gent no es rendeix i tu tampoc ho faràs.

Segueixes algun tipus de dieta o alimentació especial per millorar el teu rendiment? La veritat és que sí, però no és una dieta estricta, sinó que és una dieta equilibrada sense menjar malament.

Què opines del dopatge en el món de l’esport, i en especial dins de l’atletisme? N’hi ha? En el món de l’atletisme es veuen casos de dopatge, però no tant com en altres esports. En l’atletisme no ho encobreixen tant com en altres esports. Jo opino que no és necessari el dopatge per guanyar o estar molt bé.

Quantes hores diàries o setmanals dediques a entrenar? Se’t va molt dur? En les èpoques que hi ha càrrega sí que se’m fa molt dur, perquè he arribat a entrenar 6 hores diàries, doblant pel matí i per la tarda. En les èpoques que s’acosten les competicions entreno 1 o 2 hores diàries.

Et costa combinar la pràctica de l’atletisme a altres aficions o dedicacions com sortir amb els amics i amigues, estudiar, la família, etc? Has de fer molts sacrificis? La veritat, per estar en un nivell alt de qualsevol esport has de fer molts sacrificis. Et treu moltes hores d’estudi i pots sortir amb les amigues però això afecta molt el teu rendiment davant els entrenaments.

En els teus estudis t’han facilitat les coses per tal de poder compaginar-ho tot o no? La veritat és que no he pogut compaginar-ho bé. Hi havia cops que no sabia d’on treure més temps per poder estudiar. Havia de dur-me els apunts o els llibres als entrenaments. Però finalment tot ha sortit bé.

Quines han estat les competicions i campionats més importants en els que has participat fins ara? Amb quins resultats? Quines són les properes competicions que estàs preparant? Les més importants han estat els Campionats d’Espanya Juvenils, Júniors i Absoluts. Vaig quedar primera als Juvenils, segona als Júnior i desena als Absoluts. I el més important de tots és el Campionat del Món. I al rànquing Mundial Juvenil vaig estar tercera. Ara estic intentat preparar el Campionat del Món i és clar els Campionats d’Espanya.

Fins on t’agradaria arribar dins del món de l’atletisme? Quines metes t’has fixat? Encara no m’he fixat cap meta ja que pot passar qualsevol cosa, però m’agradaria arribar als Mundials Absoluts.

En algun moment t’has plantejat deixar-ho? Sí, l’atletisme és molt dur i has de tenir un cap molt dur perquè sinó no es pot arribar a l’èlit.

En la teva vida personal t’agradaria dedicar-te a alguna tasca relacionada amb l’esport: ciències de l’esport, entrenadora, etc? No, ja tinc bastant amb l’atletisme, el temps lliure el dedico als estudis.

cimg1178a

Ens recomanaries que practiquéssim algun esport, encara que no sigui a tan alt nivell com tu? Per quina raó? Sí, és el millor que es pot fer perquè a part d’estar bé físicament et permet no tenir problemes quan ja siguis més gran.

Moltes gràcies, Arantxa

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *