Podcasts d’educació física

Podcasts d'educació física
Font: publicdomainpictures.net

Podcasts d’educació física

Un podcast és una publicació digital periòdica i en sèrie generalment en format àudio que es pot escoltar directament o descarregar d’internet per escoltar-la posteriorment en un ordinador o un dispositiu mòbil. També hi ha podcasts d’educació física.

El terme podcast prové de la fusió dels termes “play on demand” POD (reproducció sota demanda) i broadcast (difusió de continguts). Els podcasts es poden escoltar directament des del web o descarregar-los i escoltar-los posteriorment amb qualsevol programa reproductor d’àudio.

El podcasting és el procés de crear una gravació d’àudio i l’acte de distribuir els podcasts o arxius d’àudio a internet.

Per estar al cas de les darreres novetats dels nostres podcasts favorits ens podem subscriure. Per fer-ho podem utilitzar un lector RSS com ara Feedly o Inoreader, que són dos dels més populars.

Dins del món de l’educació física conec tres podcasts molt interessants de seguir que estan gavats per mestres d’educació física de Valladolid, Sevilla i Múrcia i que estan enfocats a difondre coneixements i innovacions sobre la nostra àrea també als mestres d’educació física.

 

No és gimnasia

No és gimnasia és un podcast centrat en noves tendències en educació física creat per Carlos Mínguez (@carlosminguez) en el que acostuma a convidar a altres mestres d’educació física a participar-hi. Es publica mensualment i es difon via RSS o a través de nombroses plataformes com ara Overcast, Ivoox o Spreaker, iTunes,  així com també el podem escoltar directament a través del seu espai web.

Entre els darrers podcasts publicats trobem un dedicat a un projecte molt innovador d’introducció de la gamificació dins de l’educació física, el projecte Star Wars http://eftristan.blogspot.com.es/2017/07/resumen-del-proyecto-star-wars.html

https://carlosminguez.com/noesgimnasia/

Listen to “No es gimnasia” on Spreaker.

 

El valor de la educación física

El valor de la educación física és un podcast qu

e va començar a publicat fa més de dos any amb una periodicitat aproximadament setmanal Francisco Javier Vázquez (@elvalordelaef). Tracta temàtiques diverses i respon a qüestions que li fa els oients. També es pot escoltar via RSS o a través de diferents plataformes com ara Ivoox, Spreaker, iTunes, Youtube i a través de la seva web.

https://www.elvalordelaeducacionfisica.com

 

Zapemoche, educación física en reconstrucción

Zapemoche és un podcast publicat per Miguel Franco (@MiguelFranco2) amb reflexions sobre una nova visió de l’educació física. Es publica amb menys regularitat que els anteriors i també es compateix a través de RSS, Ivoox i iTunes i la seva pàgina web.

http://www.zapemoche.com/

 

 

Coneixeu algun altre podcast  relacionat amb l’educació física?

Creieu que podríem fer servir els podcasts per desenvolupar algunes competències de l’àrea d’educació física com per exemple les de la dimensió d’hàbits saludables? Podeu opinar escrivint un comentari.

Save

Save

Save

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *