Junts/es podeu fer-ho

Junts/es podeu fer-ho
Font: mouelcos.cat

Junts/es podeu fer-ho

Durant una de les primeres sessions d’educació física d’aquest curs 2018-2019 amb l’alumnat de 6è hem posat en pràctica una activitat que hem anomenat “Junts/es podeu fer-ho”.

L’activitat Junts/es podeu fer-ho ha consistit en plantejar la realització de manera cooperativa amb la participació de tot el grup classe d’un total de sis activitats físiques que l’alumnat ha hagut de dur a terme sense la intervenció del mestre.

Cada activitat estava valorada en punts i el resultat final era la suma dels punts totals de les activitats superades pel grup.

Instruccions

Heu de superar una sèrie de tasques cooperatives. La nota final serà igual per a tota la classe i serà el resultat de la suma de la puntuació de cada repte (casella de color negre). Podeu realitzar les tasques en qualsevol ordre, però han de participar tots els companys/es de la classe, ningú pot quedar al marge.

El mestre observarà com realitzeu les diferents tasques i us signarà a la graella si sou capaços de superar-les.

El temps disponible per realitzar aquestes tasques acabarà quan finalitzi la classe.

Tasca 1 valorada en 2 punts

Heu d’aconseguir mantenir-vos corrents sense parar cadascú al vostre ritme durant un temps de 4 minuts. Vosaltres mateixos us heu de controlar el temps. Quan ho aconseguiu, un company/a ha de demanar al mestre que us signi aquest full.

Tasca 2 valorada en 1 punt

Us heu d’ordenar, de menor a major, en fila, al costat d’una paret segons el nombre de calçat que porteu.

Quan ho hàgiu aconseguit un company/a que porti els cabells recollits amb una cua ha de demanar al mestre que us signi aquest full.

Tasca 3 valorada en 2 punts

Us heu de posar d’acord a practicar un joc sense cap tipus de material i en el que no hi hagi eliminats. El joc ha de durar al menys 5 minuts. Vosaltres mateixos us heu de controlar el temps.

Quan acabeu, un company/a que tingui els ulls de color marró ha de demanar al mestre que us signi aquest full.

Tasca 4 valorada en 1 punt

Us heu de col·locar estirats panxa amunt amb els peus trepitjant una línia, en fila i ordenats a partir de la vostra alçada de menor a major alçada.

Quan acabeu, i sense moure-us el company/a que sigui més alt ha de demanar al mestre que us signi aquest full.

Tasca 5 valorada en 3 punts

Us heu de col·locar formant un cercle i durant un temps mínim de 10 segons us heu de recolzar en els genolls dels companys/es de darrera vostre sense caure.

Quan acabeu, un company/a que porti una peça de roba de color verd ha de demanar al mestre que us signi aquest full.

Tasca 6 valorada en 1 punt

Us heu de col·locar formant un cercle i mantenir-vos en silenci almenys durant 1 minut. Vosaltres mateixos us heu de controlar el temps.

Quan acabeu i sense moure-us, un company/a que porti mitjons de color blanc ha de demanar al mestre que us signi aquest full.

 

Junts/es podeu fer-ho

Font: mouelcos.cat

Document descarregable i editable

 

Aquesta activitat és una adaptació i traducció de:

L’activitat plantejada per a educació secundària per Lucía Quintero (@LuciaefQuintero) en el seu blog http://www.competenciamotriz.com/2017/09/sesion-evaluacion-inicial-de-trabajo.html

 

L’adaptació feta per a educació primària per Javier Fraile García (@Jav_Fra_Gar)

 

 

 

Cliqueu damunt la imatge per veure les fotografies d’aquesta activitat.

Font: mouelcos.cat

 

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *