Dansa Ara

Dansa Ara
Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara

Dansa Ara és un gran esdeveniment de dansa contemporània organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i adreçat a l’alumnat de cicle inicial d’escoles de Barcelona.
Vol promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants mitjançant la dansa contemporània.
Després del treball d’aprenentatge d’un repertori de danses amb el professorat al centre educatiu, l’alumnat participa en una jornada de dansa en la qual els nens i les nenes són protagonistes d’un gran espectacle de dansa contemporània que té lloc actualment de nou al  Palau Sant Jordi després d’haver passat per l’Estadi Olímpic Lluís Companys l’any 2022.

Aquesta activitat també compta amb la col·laboració de les següents entitats: Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, Factoria Mascaró, Palau Sant Jordi-BSM i Barcelona Promoció- Anella Olímpica.

La inscripció està oberta a les escoles de la ciutat de Barcelona i s’ha de fer a través del PAE (Programa d’activitats escolars).

Més informació en aquest enllaç:

https://www.barcelona.cat/ca/que-pots-fer-a-bcn/parc-montjuic/noticies/esport-i-dansa-ara-en-directe-2_1272323

Dansa Ara. Joan Serra 2023

El 28 de març, 9.234 alumnes de segon de primària i 1.040 professors i professores provinents de 235 centres educatius diferents, han omplert el Palau Sant Jordi de música i ritme en dos torns: un a les 9:15 hores i l’altre a les 11:15 .

L’Esport i Dansa Ara. Joan Serra és el programa educatiu esportiu amb més participació de centres escolars de Barcelona. L’alumnat de les diferents escoles participants conjuntament amb els seu professorat de música i/o educació física prepara durant mesos diferents balls de dansa contemporània i break dance, nova disciplina olímpica, per tal d’adquirir els coneixements de moviment rítmic i expressiu corresponents a la seva etapa educativa d’una forma divertida i dinàmica.

Programa:

Desfilada d’estandards al ritme de One Step Beyond, de Madness.

Presentació institucional.

Estudiants de tercer curs del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre ballen Després de l’alegria.

Companyia Factoria Mascaró fa una aproximació al break dance amb Petar-ho d’Oques Grasses acompanyada de l’alumnat.

Interpretacions de l’alumnat: Il Tamburo & la Ritirata Maestroso de Boccherini; Hawaiian Lollipop de The Waikikis; 500 milles de The Proclaimer’s; Poltsa Berri de Quico Pugès; Jungle Blues de Pepet i Marieta; Gran Valse de Francisco Tàrrega i Eso que tú me das de Pau Donés, com a gran sortida final.

 

Dansa Ara. Joan Serra 2022

El dia 5 d’abril de 2022 ha tingut lloc a l’Estadi Olímpic Lluís Companys un dels grans esdeveniments de l’esport escolar a Barcelona en el marc del programa “L’Escola fa esport a la ciutat”: “l’Esport i Dansa Ara. Joan Serra”. Hi han participat un total de 216 escoles de primària i gairebé 8500 nens i nenes.

En aquesta edició han sonat cançons d’Oques grasses, Vivaldi, Beatles i Jarabe de Palo entre d’altres.

Aquesta activitat es duu a terme amb la col·laboració del professorat d’educació física i educació musical que treballen conjuntament per aconseguir que l’alumnat de les diferents escoles adquireixin coneixements de moviment rítmic i expressiu per posar-los en pràctica durant la jornada.

Moltes famílies han seguit l’esdeveniment en directe, des del mateix Estadi Olímpic. L’espectable també s’ha pogut seguir en directe, a través del canal de Youtube de BCN Esports o pel web barcelona.cat/esports.

Dansa Ara

Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara

Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara

Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara

Font: Ajuntament de Barcelona

Dansa Ara 2022 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

https://ajuntament.barcelona.cat/esports/sites/default/files/2022-04/ESPORT%20I%20DANSA%20ARAJOAN%20SERRA_2022_definitiu.pdf

 

Coreografies de les diferents edicions del Dansa Ara – Joan Serra interpretades pel professorat de les diferents escoles participants

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

També us pot interessar

6 respostes

  1. Maite ha dit:

    Bona tarda, som d ina escola de Terrassa i voldria saber si també hi podriem entrar en el programa

  2. Maite ha dit:

    Bona tarda,
    Som una escola de tarrassa en la que treballem diverses disciplines artístiques, i voldriem saber si podem formar part de dansa ara

  3. Enric ha dit:

    Hola Maite,
    El programa Dansa Ara està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i forma part del seu catàleg d’activitats educatives. Està obert només a les escoles de la ciutat de Barcelona.

  4. Judith Llanes Vilà ha dit:

    Hi hauria la possibilitat d’obrir més ventall de poblacions per participar a l’activitat. I hauria una avtivitat similar?

  5. Enric ha dit:

    Hola Judith,
    El blog mouelcos.cat no forma part de l’organització de l’activitat Dansa Ara. Tan sols en faig difusió com a una activitat més que considero útil per incorporar a les classes d’educació física.
    Per respondre a la teva pregunta entenc que la teva institució o el teu municipi s’hauria de posar en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona, que és l’entitat que organitza aquesta activitat.
    De totes formes veig difícil estendre Dansa Ara a altres municipis tal i com està plantejada actualment, ja que requereix d’una forta inversió de recursos que no crec que molts municipis puguin assumir.

  1. juny 2017

    […] triat aquesta dansa que va formar part de l’espectacle escolar Dansa Ara organitzat per l’Ajuntament de Barcelona en cursos anteriors. perquè es tracta d’una […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *