Burp it on challenge 19-20

Burp it on challenge 19-20

Aquest curs, l’alumnat de 5è de l’escola Agustí Bartra ha participat novament en el projecte Burp it on challenge 19-20.

Burp it on challenge 19-20 és una iniciativa de la Deseronto Public School.

Per sisè curs consecutiu alumnat i professorat d’aquesta escola d’Ontario, Canadà, han preparat uns vídeos en els quals proposen la realització d’un seguit d’exercicis físics amb la finalitat de promoure l’activitat física saludable i combatre el sedentarisme.

 

Més informació sobre el projecte Burp it on challenge en aquests enllaços:

https://burpiton6.weebly.com/

https://www.mouelcos.cat/?p=87510

Per tal de presentar el projecte i incentivar la participació de l’alumnat de l’escola s’hi ha dedicat una sessió d’educació física durant el mes de novembre.

L’objectiu de la participació de la nostra escola en aquest projecte des de l’àmbit de l’educació física ha estat que l’alumnat:

  • Conegui un seguit d’exercicis de tonificació del cos i els associï als diferents grups musculars implicats
  • Sigui capaç d’executar-los autònomament i de manera correcta
  • Realitzi al llarg d’una setmana un nombre de repeticions de cada exercici al qual s’hagi compromès prèviament, si és possible en companyia d’algun familiar
  • Valori la importància de practicar activitat física habitualment i de seguir un estil de vida actiu i saludable

Aquest ha estat el desenvolupament de la sessió.

Activitat 1

Escalfament col·lectiu projectant al gimnàs un fragment de la pel·lícula Rocky. L’alumnat ha anat reproduint els moviments del protagonista del videoclip: córrer a un ritme continu, saludar, xocar les mans, córrer d’esquenes, saltar uns bancs, córrer a l’esprint, pujar escales, etc. Aquesta idea la vaig agafar d’algun docent que ho feia i ho va publicitar a la xarxa, però no recordo de qui.

 

 

Activitat 2

S’ha repartit a l’alumnat, aprofitant la distribució en grups de l’aula ordinària, fulls amb diferents exercicis de tonificació del cos, alguns dels quals són els mateixos que els proposats en el projecte Burp it on challenge 19-20.

Aquests exercicis són una adaptació i traducció al català del material elaborat en anglès per  @jorgemarianoef  que es troba publicat al seu blog i que va difondre a través de Twitter. Agrair a aquest docent que hagi compartit aquest material.

https://jorgemarianoeduca.blogspot.com/2019/11/crossfit-exercises.html

 

L’adaptació feta incorpora uns codis QR que enllacen a uns vídeos que permeten visualitzar amb un dispositiu mòbil tipus tauleta digital la correcta execució de cada exercici.

 

Burp it on challenge 19-20

Font: mouelcos.cat

Burp it on challenge 19-20

Font: mouelcos.cat

Burp it on challenge 19-20

Font: mouelcos.cat

 

Burp it on challenge 19-20

Font: mouelcos.cat

 

Document descarregable i editable. Cliqueu damunt el títol i després a Download.

 

En un primer moment cada grup ha analitzat i realitzat els exercicis que havia de fer i els ha mostrat a la resta de companys/es.

Posteriorment, utilitzant el mètode Tabata consistent en realitzar vuit sèries de repeticions de 20 segons intercalant 10 segons de descans, s’han realitzat els exercicis proposats per tot el grup-classe.

S’ha projectat al gimnàs un vídeo de Youtube que combina un rellotge digital amb un fons de diferents colors i un acompanyament musical per controlar el temps de treball físic i el temps de descans.

 

 

 

Activitat 3

S’ha presentat a l’alumnat el projecte Burp it on challenge 19-20 i se li ha proposat de participar-hi acceptant el repte i comprometent-se a realitzar el nivell 1 (Classic), el nivell 2 (Intermedi) o el nivell 3 (All Star) amb diferent nombre de repeticions de cada exercici al llarg d’una setmana.

Per anotar i portar el control del nombre de repeticions realitzades de cada exercici cada dia, s’ha repartit aquesta graella que incorpora:

  • Els tres nivells de dificultat perquè l’alumnat en triï un
  • Espai per anotar el nombre de repeticions de cada exercici realitzades cada dia de la setmana
  • Espai perquè cadascú afegeixi un repte propi
  • Unes imatges per ajudar a recordar en què consisteix cada exercici
  • Espai perquè l’alumnat signi el full un cop realitzat el repte i també perquè el signi algun familiar que doni validesa a la superació del repte i si és possible que l’hagi realitzat amb ell
Burp it on challenge 19-20

Font: mouelcos.cat

 

Document descarregable i editable. Cliqueu al nom i després a Download.

 

 

A través del formulari en línia publicat a la web del projecte Burp it on challenge 19-20  s’ha fet la inscripció de l’escola i posteriorment s’ha comunicat la realització del repte per poder rebre el certificat acreditatiu que s’ha penjat al gimnàs i s’ha repartit a l’alumnat que hi ha participat.

 

Diploma de participació

Burp it on challenge 19-20

Font: mouelcos.cat

També us pot interessar

1 resposta

  1. maig 2021

    […] l’escola. Per exemple participar en la realització d’exercicis a casa del repte “Burp it on challenge“, elaborar i consumir un àpat saludable a casa, participar en una activitat extraescolar […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *