Trobada de Formigues Cooperatives 16-17

Trobada de Formigues Cooperatives 16-17
Font: formiguescooperatives.cat

Trobada de Formigues Cooperatives 16-17

Durant aquest curs 2016-2017 tindrà lloc la sisena edició del projecte Formigues Cooperatives. Els alumnes de quart de la nostra escola hi participaran compartint formiguer amb els de les escoles Ponent de Terrassa, Marta Mata de Barberà del Vallès i Saltells de Cerdanyola.

El passat dissabte dia 8 d’octubre de 2016 va tenir lloc a Sant Gregori (Girona) la segona formació de Formigues Cooperatives per tal que els mestres d’educació física participants en el projecte es poguessin iniciar i aprofundir en els reptes cooperatius i també per conèixer les novetats i la dinàmica de funcionament del projecte.

Durant la trobada també es van fer públics els diferents “formiguers”  i les escoles que en formen part.

Al llarg del matí es van dur a terme un seguit d’activitats pràctiques i teòriques.

  • Després de la presentació de la jornada i de la valoració de les edicions anteriors per part dels mestres que ja han participat en el projecte van començar les activitats pràctiques.
  • A través d’un senzill joc amb targetes que combinaven nombres, formes i colors diferents es van elaborar els grups heterogenis i es van assignar els diferents rols que vam desenvolupar al llarg del matí: secretari, animador, encarregat del material, moderador, encarregat d’ordre.
  • Vam tractar de resoldre alguns reptes cooperatius repartits per l’espai sota la supervisió d’un company-mestre que seguia unes pautes de comportament concretes i que després ens van servir per reflexionar i debatre sobre la nostra actuació i comportament com a mestres d’educació física a l’aula.
  • Vam elaborar un repte cooperatiu tenint en compte el material de què disposàvem i tenint sempre present que per tal de resoldre’l haguessin de participar tots els membres del grup, que hi hagués un objectiu clar a assolir i que el repte no fos ni massa fàcil ni massa difícil. Vam redactar i escriure l’explicació del repte en una graella.
  • Entre els diferents grups ens vam intercanviar els reptes, els vam tractar de superar i posteriorment en vam fer una valoració.

    Trobada de Formigues Cooperatives 16-17

    Font: formiguescooperatives.cat

 

En aquesta fase vam experimentar el mateix que faran els nostres alumnes: superar els reptes cooperatius proposats per nosaltres els mestres, dissenyar els seus propis reptes cooperatius i tractar de resoldre i valorar els reptes cooperatius proposats pels companys d’altres escoles.

  • Vam dedicar una estona a reflexionar i intercanviar les nostres opinions en relació a la manera de resoldre els conflictes, a la manera de controlar les sessions, a la creació de reptes, a la manera de crear els grups cooperatius i als cinc fonaments del treball cooperatiu.
  • Vam entrar en la web del projecte i vam comentar el funcionament tècnic de la web.
  • Vam acabar la jornada amb un pica-pica i una mica de networking.

 

Trobada de Formigues Cooperatives 16-17

Font: formiguescooperatives.cat

 

Va ser una jornada molt interessant, útil i complerta. Felicitats a les persones que estan darrera del projecte: Aleix Vila, Pau Olivella, Cristina Guijosa i Pere Casals.

 

Enguany participaran en el projecte Formigues Cooperatives 78 escoles de Catalunya i les Illes Balears i més de 3500 alumnes.

Més informació en aquests enllaços:

http://formiguescooperatives.cat/

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

També us pot interessar

2 respostes

  1. desembre 2016

    […] el mes d’octubre els mestres participants en el projecte vam fer una trobada a Sant Gregori (Girona) . En aquesta trobada els mestres components de […]

  2. maig 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *