Stacking a l’escola?

Stacking a l'escola?

Stacking a l’escola?

 

L’stacking és un joc individual i per equips, en el qual els participants fan i desfan piràmides amb 12 gots de plàstic, especialment dissenyats, i en seqüències predeterminades. Pot ser practicat per tothom qui ho vulgui, sense importar-ne l’edat o el nivell d’habilitat.

El més important que cal fer a l’hora d’apilar els gots és utilitzar ambdues mans. Això no vol dir que s’aixequi un got amb una mà i es passi a l’altra per acomodar-lo al seu lloc. Però cada got ha de ser agafat per una sola mà i s’utilitzen les dues mans només per apilar, però mai en el mateix got.

Existeixen cinc modalitats de competició:

  •  El 3-3-3: Es fan i es desfan tres piràmides de tres gots cadascuna, començant per la dreta o per l’esquerra segons preferència del jugador.
  •  El 3-6-3: Es fan i desfan tres piràmides. La central, una piràmide de sis gots, i els extrems, piràmides de tres gots. Es comença per l’esquerra o per la dreta segons preferència del jugador.
  •  El cicle: Es fan i desfan piràmides en la següent seqüència: 3-6-3; 6-6; 1-10-1. En concloure els gots queden en tres munts amb la seqüència 3-6-3 igual que en començar.
  •  Dobles: La competició de dobles està composta per una parella que treballa conjuntament per completar el cicle el més ràpid que puguin. El repte consisteix que un jugador només utilitza la seva mà dreta i l’altre només la seva mà esquerra. En poques paraules: “dos jugadors en un”.
  •  Relleus 3-6-3: L’equip de relleus està compost per quatre jugadors. Cadascun ha de realitzar el 3-6-3 i tocar la mà del seu company que es col·loca en una línia a 2.13 metres de la taula. El temps no es para fins que l’últim competidor acaba.

 

 

 

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.