Esmorzars saludables

Esmorzars saludables

Esmorzars saludables

 

L’esmorzar és un àpat molt importat. Es pot dividir en dues parts: una a casa i l’altra a mig matí. La suma de les dues ha de proporcionar suficient energia fins a l’hora de dinar.

Els aliments bàsics en un esmorzar complert són els làctics (llet, iogurt, formatge, batuts…), els farinacis o cereals (pa, torrades, galetes, magdalenes, cereals…) i la fruita (fruita fresca, macedònia, sucs naturals, fruits secs…).

També poden formar part de l’esmorzar altres tipus d’aliments, com els aliments proteics (pernil salat, pernil cuit, gall dindi…), aliments greixosos (olis d’oliva, mantega…) i aliments ensucrats (sucre, mel o melmelada).

 

Exemples d’esmorzars saludables

20100428-figura12992

El més important és sortir de casa havent pres alguna cosa, tant pot ser un suc, un got de llet, una poma o un parell de galetes. Però cal aleshores aprofitar el mig matí per a completar-ho. Així, si a casa només prenem un suc, caldria a mig matí prendre un entrepà, o unes torrades amb un formatget, unes galetes i un iogurt líquid… Hi ha mil alternatives.

En canvi, si a casa fem un bon esmorzar, després podem aprofitar per prendre una fruita, o un grapat de fruits secs o un parell de galetes. No gran cosa perquè si mengem massa a mig matí pot passar que després no tinguem gana a l’hora de dinar. I, llavors, serem més llepafils amb el que ens posin i no ens menjarem tot el que caldria.

 

Mesures pràctiques per seguir un esmorzar adient cada dia

  1. Si l’excusa és que no tens temps, intenta llevar-te 10 minuts abans.
  2. Si el que passa és que no tens gana al llevar-te, intenta sopar una mica més d’hora i prendre un suc, una peça de fruita, un parell de galetes, un torrada… per poder aguantar fins a mig matí.
  3. Si el que et falta és imaginació:
    1. Dedica un dia amb la família a programar els esmorzars. Pengeu la programació a la nevera i recordeu-vos de tenir sempre els ingredients necessaris.
    2. Tingues sempre entrepans preparats. Sabies que es poden congelar ja llestos per menjar? Un cop descongelats, queden gairebé igual de bons que acabats de fer i tot sense haver-se de llevar abans per a fer-los.

 

Més informació interessant en aquest enllaç

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/recomanacions/recomanacions/esmorzar/

 

Quants d’aquests esmorzars creieu que són saludables?

Fotografies fetes a l’hora del pati el divendres dia 3 de maig.

 

També us pot interessar

1 resposta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.