Mou el cos, desvetlla la ment

MasterChef Junior saludable

MasterChef Junior saludable

Font: www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/kids-healthy-eating-plate/

MasterChef Junior saludable

MasterChef Junior saludable és una proposta que contribueix a assolir a la competència 3 de la Dimensió hàbits saludables de l’àmbit de l’educació física.

Font: Departament d’Educació

I també a assolir la competència 6 de la Dimensió salut i equilibri personal de l’àmbit de coneixement del medi.

Font: Departament d’Educació

MasterChef Junior saludable consisteix a fer que l’alumnat de l’escola elabori un plat per menjar saludable a partir de les directrius del plat saludable de Harvard.

El plat saludable de Harvard és una forma visual i pràctica de veure de quina manera hem de distribuir els diferents nutrients en la nostra alimentació diària.

El plat saludable de Harvard és una proposta de la guia alimentària Healthy Eating Plate  creada pel Departament de Nutrició de l’Escola de Salut Pública de Harvard.

El plat saludable de Harvard és una eina actualitzada, més clara i precisa que les tradicionals piràmides alimentàries, per mostrar quins aliments ha d’incorporar una alimentació saludable.

Font: www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-eating-plate/translations/catalan/

Les recomanacions alimentàries més importants que incorpora el plat saludable de Harvard són:

Aquesta proposta consta de diferents activitats.

Activitat 1

Analitzar els tipus d’aliments i en quina proporció componen el plat saludable de Harvard
Fruites i verdures: aproximadament ½ del plat
Cereals: aproximadament ¼ del plat
Proteïnes aproximadament ¼ del plat
Aigua
Làctics
Greixos amb moderació
https://miefblog.files.wordpress.com/2018/03/healthy-eating-plate-game.pdf

Activitat 2

Visitar la pàgina web
https://tienda.consum.es
i fer un llistat dels productes que tenen a la venda que poden formar part del plat per menjar saludable i una estimació de la despesa prevista.

Activitat 3

Visitar un supermercat proper a l’escola i fer la compra dels productes per tal d’elaborar el plat per menjar saludable.
El pressupost per a cada grup és de 10 €.

Activitat 4

De retorn a l’escola, elaborar el plat per menjar saludable amb els productes adquirits al supermercat.

 

Activitat 5

Tastar i valorar cada plat a partir de la rúbrica dels diferents aspectes a tenir en compte en l’elaboració del plat per menjar saludable.

Font: mouelcos.cat

Dossier d’aprenentatge descarregable i editable

Cliqueu damunt el títol del document i després a Download

 

Aquesta proposta està basada en …

Proposta de Juanjo Pérez Soto @_profejuanjo

 

Proposta deLluís Almirall @llamirall presentada en el curs Treballem els hàbits de salut mitjançant l’educació física que va tenir lloc a INEFC Barcelona l’estiu de 2018.
https://www.pereziborra.com/los-alumnos-1o-bachillerato-concursan-masterhealth/

 

Més informació i recursos

https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/kids-healthy-eating-plate/

http://mis30diarios.blogspot.com/2019/01/alimentacion-saludable-material-y.html

http://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/alimentacio/piramide_alimentacio_saludable/

https://sites.google.com/delcolegio.es/quintotic/proyectos/proyectos-6%C2%BA-201819/6%C2%BA-masterchef-palenciana-1819/productos-finales-masterchef-palenciana-1819

Font: Agència de Salut Pública de Catalunya

 

Font: Agència de Salut Pública de Catalunya

 

Cliqueu damunt les imatges per veure les fotografies d’aquesta activitat.

6è A

Font: mouelcos.cat

6è B

Font: mouelcos.cat

Exit mobile version