Mou el cos, desvetlla la ment

Projecte Formigues Cooperatives a l’escola

Projecte Formigues Cooperatives a l'escola

Font: mouelcos.cat

Projecte Formigues Cooperatives a l’escola

Enguany estem participant per primera vegada en el projecte Formigues Cooperatives a l’escola.

Formigues Cooperatives és un projecte telemàtic cooperatiu en el que alumnes de diferents escoles de Catalunya exsperimenten reptes cooperatius a la classe d’educació física i posteriorment n’inventen de nous, els comparteixen amb altres escoles, els proven, els milloren i en fan una valoració.

El projecte es desenvolupa principalment en català i des de l’àrea d’educació física, però requereix d’altres moments com poden ser l’ús de les eines TAC, tutoria i /o llengua.

Durant el mes d’octubre els mestres participants en el projecte vam fer una trobada a Sant Gregori (Girona) . En aquesta trobada els mestres components de l’equip organitzador van explicar en què consistia el projecte Formigues Cooperatives i van presentar els materials que han elaborat i han compartit amb tots nosaltres i l’espai web.

Tot just hem acabat la primera part del projecte en la que durant cinc sessions els alumnes agrupats per grups heterogenis de 5 persones han tractat de superar diferents reptes cooperatius.

Durant cada sessió he seleccionat vuit reptes d’entre l’ampli recull que ens van proporcionar a Sant Gregori. Prèviament els he classificat en tres nivells de dificultat atenent a criteris personals. He procurat presentar durant cada sessió una barreja de reptes dels tres nivells. Els reptes els he anat repartint jo mateix a cada grup per tal de fer la sessió més àgil i dinàmica procurant que tots els grups tinguessin l’opció de resoldre reptes dels tres nivells.

 

Font: formiguescooperatives.cat

Font: mouelcos.cat

 

L’estructura de les sessions ha estat aquesta:

Font: formiguescooperatives.cat

Font: formiguescooperatives.cat

Font: formiguescooperatives.cat

Paral·lelament, i dedicant-hi una estona curta de temps, ens hem presentat a les altres escoles amb les que compartim formiguer (escoles amb les que durant el segon trimestre intercanviarem els reptes que ens inventem) i hem compartit uns vídeos que hem gravat durant el desenvolupament d’una de les sessions.

 

 

 

Fins aquí la feina de Formigues Cooperatives que hem fet durant aquest trimestre.

Durant el segon trimestre del curs durem a terme la segona part d’aquest projecte que consistirà en dissenyar els nostres propis reptes cooperatius, compartir-los amb les escoles del nostre formiguer, resoldre els reptes que ens presentin i valorar-los.

 

De moment el balanç fins ara és molt positiu. Algunes reflexions al respecte:

 

Cliqueu damunt la imatge per veure les fotografies de Formigues Cooperatives Font: mouelcos.cat

 

Save

Exit mobile version