Organització de grups a les classes d’EF

Organització de grups a les classes d'EF
Font: mouelcos.cat

Organització de grups a les classes d’EF

Durant les nostres classes d’EF sovint convé organitzar els nostres alumnes per grups. Cal evitar que una determinada organització consumeixi excessiu temps o generi conflictes. Considerem que és millor optar sempre per per grups heterogenis a partir de diferents criteris com ara gènere, nivell d’habilitat, capacitat de lideratge positiu … en funció de la tasca i dels seus objectius.

Un material que faig servir en ocasions per tal de crear grups heterogenis, mixtos i una mica a l’atzar sense la meva intervenció són les targetes de nombres-colors-figures geomètriques.

Reparteixo a l’atzar una targeta a cada alumne i proposo un joc amb la realització d’una o més tasques que impliqui l’intercanvi de targetes.

Exemples de tasques proposades: joc de pedra, paper i tisora, lluita de galls, enganxar una pinça al cos, arrencar-se la cua, etc.

Els alumnes es desplacen per l’espai de joc. Quan un alumne toca o és tocat per un company, aquesta parella ha de realitzar la tasca proposada. En funció del resultat s’han de canviar o no la targeta.

Si tots dos jugadors tenen el mateix nombre han de buscar una altra parella.

Si tots dos jugadors tenen nombres diferents aleshores poden fer la tasca. Si qui guanya té el nombre més alt, tot queda igual. Si qui guanya té el nombre més baix aleshores s’han d’intercanviar les targetes.

En acabar l’activitat organitzo els grups a partir de les targetes que en aquell moment té cada alumne. Es poden triar diferents criteris: nombre, color o figura geomètrica.

Organització de grups a les classes d'EF

Cliqueu damunt la imatge per veure les fotografies d’aquesta activitat Font: mouelcos.cat

 

Aquestes targetes les he elaborat amb l’aplicació en línia per a la creació d’infografies Picktochart.

https://piktochart.com/

Organització de grups a les classes d'EF

Cliqueu damunt la imatge per veure-la més gran Font: mouelcos.cat

 

 

Targetes en format docx

Targetes en format PDF

 

Targetes en format PNG

Organització de grups a les classes d'EF

Font: mouelcos.cat

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.