Jocs Paralímpics Río 2016

Jocs Paralímpics Río 2016

Jocs Paralímpics Río 2016

Els Jocs Paralímpics són un esdeveniment internacional on participen esportistes amb alguna discapacitat física o sensorial. Se celebren cada quatre anys durant les setmanes posteriors als Jocs Olímpics a la mateixa ciutat i instal·lacions i sota els auspicis del Comitè Paralímpic Internacional. Els Jocs Paralímpics Río 2016 han tingut lloc entre el 7 i el 18 de setembre de 2016.

Els primers Jocs Paralímpics d’estiu es van celebrar l’any 1960 a Roma (Itàlia), i els primers Jocs Paralímpics d’hivern van ser l’any 1976 a Örnsköldsvik (Suècia). És des de la celebració dels Jocs Olímpics d’estiu de 1988 a Seül (Corea del Sud) que els Jocs Paralímpics es fan a la mateixa ciutat on es realitzen els Jocs Olímpics.

Durant els 11 dies de competició més de 4000 esportistes cecs, amb discapacitat física, intel·lectual o paràlisi cerebral de més 176 països han participat en aquests jocs. Les proves han tingut lloc a les diferents seus repartides per la ciutat: Barra, Deodoro, Copacabana i Maracaná

 

Jocs Paralímpics Río 2016

En els Jocs Paralímpics Río 2016 s’hi han disputat un total de 22 modalitats esportives.

Jocs Paralímpics Río 2016

Algunes d’elles com l’atletisme per a cecs, la boccia, el goalball i el volei assegut les podem incorporar en les nostres sessions d’educació física de forma bastant senzilla. Podem fer servir materials elaborats per nosaltres o que acostumem a tenir a les escoles. En cas que els hàgim de comprar el seu cost no és gaire elevat.

 

D’altres modalitats és més difícil poder-les introduir ja que el cost del material és més elevat. Seria el cas de tots aquells esports en els que es facin servir cadires de rodes o altre material més específic (bàsquet i tennis en cadira de rodes, esgrima). L’slalom i les bicicletes de mà actualment no formen part del programa paralímpic, però també són activitats interessants i motivadores.

 

 

En aquests casos pot ser interessant establir contacte i demanar la col·laboració a entitats com ara:

Una altra possibilitat seria desplaçar-nos puntualment a alguna instal·lació que disposi d’aquest material i que ens cedeixi el seu ús.

A l’escola Sant Martí de Barcelona, durant el mes de maig de 2016 van tenir lloc les I Jornades Inclusives en les que, amb el recolzament de tota la comunitat educativa i d’entitats externes com ara federacions i clubs, es van dur a terme tot un seguit d’activitats per treballar la inclusió entre les que van ocupar un lloc rellevant les activitats esportives a través d’esports paralímpics i adaptats.

 

Més informació sobre els Jocs Paralímpis Río 2016:

https://www.rio2016.com/es/paralimpicos

http://www.paralimpicos.es/rio2016.html

 

Més recursos en relació als esports paralímpics:

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

També us pot interessar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.